Laika is ruiken, voelen,
 
zien, horen en proeven.
Laika, theater der zinnen, is meer dan een theatergezelschap. Het is een manier van denken, van kijken, van zijn. Het is een belevenis, een ervaring, een onderdompeling. Wat Laika doet laat zich nog het best samenvatten in een opsomming van kwaliteiten, artistiek én menselijk.

Laika houdt van zinnen. Met een grote liefde voor mooie teksten en ijzersterke verhalen wordt klassiek repertoire en wereldliteratuur met een actuele twist op de scène gezet.

Laika houdt van de vijf zintuigen en is een leerling-tovenaar, schepper van onvergetelijke beelden en waanzinnige gerechten. Laika kookt ter ere van deze planeet. Vis-zonder-vis en vlees-zonder-vlees. Gezaaide tuinkers op eetbare tafels, een aperitief in een reageerbuisje, soep uit een gieter. Laika is lekker. En altijd licht verteerbaar dankzij humor en spelplezier.

Laika herschept de wereld zinnebeeldend via een poëtische, woordeloze, fysieke of muzikale taal.

Laika kijkt graag over de muren van de theaterzaal: theater in de klas, in een bos, op een plein, in een leegstaand pand. Grensverleggend op vlak van publieksinteractie. Spitsvondig en verrassend in zijn scenografieën.

Laika is genereus. Het maakt theater dat de leeftijds-, taal- en culturele grenzen slecht. Waarin de leefwerelden van kinderen, jongeren en volwassenen elkaar raken.

> Lees meer