Witlof from Syria 

Een zintuiglijke reis met granaatappels, za’atar, savooikool en kanaries.

‘Wil je met me koken?’ Deze vraag stelde de jonge theatermaakster Sien Vanmaele aan verschillende Syrische mensen in België en Nederland. Via haar passie voor koken probeert Sien met hen tot een verbinding te komen. Omdat ze gelooft in de kracht van eten als bindmiddel. Het koken als een manier om meer te leren over een ander. De ervaringen die ze heeft opgedaan tijdens de vele kooksessies, schrijft ze op in een kookboek en koppelt ze in deze food performance aan geuren, smaken en gerechten. De maakster neemt je mee naar Syrië en laat je proeven van het land van jasmijn, het huis van kibbeh. Tijdens deze voorstelling worden kleine hapjes voorgeschoteld.

Sien Vanmaele (1990) studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht. Peter De Bie coachte haar in Witlof from Syria. De voorstelling ging in première op 22 november 2017 tijdens het Jonge Harten festival in Groningen.

Wat vond je van Witlof from Syria? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
Sien Vanmaele i.s.m. De Brakke Grond, deBurenJonge Harten, Laika, Over het IJ Festival en VIA ZUID  |  SPEL, TEKST EN CONCEPT Sien Vanmaele COACHING Peter De Bie PRODUCTIE TEKSTREDACTIE Margot de Sera DRAMATURGISCH ADVIES Merel Heering EINDREGIE Aukje Schaafsma SCENOGRAFIE Studio Kuurjeus LICHTONTWERP Mieke den Braber VORMGEVING RECEPTEN Vanessa Verstappen