ZEEMAAL
Koken ter voorbereiding op het einde van de wereld

De theatertekst van ZEEMAAL van Sien Vanmaele, uitgegeven ter gelegenheid van de dubbele selectie voor het Vlaamse en het Nederlandse Theaterfestival 2023.

2023 | De Nieuwe Toneelbibliotheek, Amsterdam
€ 12,5
Tutto fa brodo
Italiaans/Engelse tekstpublicatie

Op uitnodiging van Emilia Romagna Teatro Fondazione, een van de zeven nationale theaters van Italië, maakte Laika in Modena samen met 19 afgestudeerde spelers een theaterbewerking van Cervantes’ wereldberoemde klassieker ‘Don Quichot’, met als titel Tutto Fa Brodo. Dit is een typisch Italiaanse uitdrukking die betekent:‘van alles kan je bouillon maken’.

2019 | luca sossella editore en Emilia Romagna Teatro Fondazione
€ 10
Bravo! meneer Bruegel - Nonkel Tony
CD

Nonkel Tony componeerde de muziek voor de voorstelling Bravo! meneer Bruegel die Laika in de zomer van 2019 in het Openluchtmuseum Bokrijk speelde, in het kader van de internationale expositie De Wereld van Bruegel. Drie liedjes uit de voorstelling, Meisje, Parade en Vrouw, vind je terug op deze CD.

2019
10€
Klein Magazijn 7
Teksten voor jeugdtheater

Klein Magazijn 7 ... dat zijn acht jeugdtheaterstukken in één boek. Vermaarde verhalen in een nieuw jasje en hedendaagse thema’s als ongekunsteld spel. Konijn met pruimen, geschreven door Dimitri Verhulst in opdracht van Laika en BOS+, is er één van.


2017 | Bebuquin, Antwerpen
Klein Magazijn 6
Teksten voor jeugdtheater

Klein Magazijn 6 is een bundeling van tien theaterteksten van vaste waarden en frisse ontdekkingen. Pentamerone van Jo Roets en Greet Vissers is één van deze tien teksten.


2016 | Bebuquin, Antwerpen
Lexicon Laika

Laika Lexicon. Een boek voor 15 jaar Laika. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto’s en recepten toe. Te bekijken via deze link.

2016 | Laika, Antwerpen
Voorraad uitgeput.
Klein Magazijn 5
Teksten voor jeugdtheater

Klein Magazijn 5 dat zijn elf jeugdtheaterstukken van de laatste twaalf jaar. In één boek. Met o.a. Othello van Jo Roets en Greet Vissers


2013 | Bebuquin en de auteurs, Antwerpen
Voorraad uitgeput
Cantecleir
Prentenboek

Jo Roets en Greet Vissers vertellen het verhaal van de plichtsbewuste haan Cantecleir die verliefd wordt op een fazant. Ellen Vrijsen won de Boekenpauw 2010 voor haar illustraties in Cantecleir. Naar de gelijknamige voorstelling Cantecleir van Blauw Vier.

2010 | De Eenhoorn, Tielt
12€
Soepkinders

Naast de voorstelling Soepkinders verscheen ook het boek Soepkinders. Gerda Dendooven vertelt hierin het verhaal van twee kleine meisjes die door een groot bos dwalen, op zoek naar een mama.

2005 | Querido, Amsterdam Antwerpen
Verkrijgbaar in de betere boekhandel
Slot
Tekstuitgave

In opdracht van Laika maakte Bart Moeyaert een heldere, poëtische hertaling van La mort de Tintagiles, een akelig sprookje van Maurice Maeterlinck (1862-1949). Angst en duisternis gaan hand in hand met moed en liefde.

2005 | Bebuquin, Antwerpen
5€
Klein Magazijn 4
Teksten voor jeugdtheater

Met o.a. De Karamazovs van Jo Roets en Jur van der Lecq

2003 | Afijn/Bebuquin, Amsterdam-Hasselt
19,95€
Laika tafelt
Receptenboek

Laika tafelt bevat recepten van Peter De Bie ingegeven door het werk van Laika. Met tekstfragmenten van Eric Bogosian, Bart Moeyaert, Jo Roets, Peter Verhelst e.a.

2002 | De Brakke Grond en Laika
Voorraad uitgeput
Laika
Prentenboek

Het verhaal van het hondje dat zijn baas heeft verloren voor het grote station. Dit boek werd geschreven door Judith Herzberg en getekend door Paul Verrept bij de oprichting van Laika.

2001 | Clavis/De Harmonie, Amsterdam-Hasselt
6€
Klein Magazijn 3
Teksten voor jeugdtheater

Met o.a. Cantecleir van Jo Roets en Greet Vissers.

1999 | Bebuquin, Antwerpen
Voorraad uitgeput
Floris en Blancefloer
Prentenboek

Jo Roets bewerkte het middeleeuwse verhaal over de minne van een Arabische prins en de dochter van een blanke slavin tot een theatertekst. In dit zoete sprookje overwint de liefde alle verschillen tussen mensen. Paul Verrept maakte er tekeningen bij.

Geselecteerd door de kinderjury 2001.

1999 | Clavis, Hasselt
Voorraad uitgeput
Klein Magazijn 2
Teksten voor jeugdtheater

Met o.a. Napolejong van Jo Roets

1997 | Bebuquin, Antwerpen
5€
Klein Magazijn 1
Teksten voor jeugdtheater

Met o.a. Blauw Vier van Jo Roets en Greet Vissers

1996 | Bebuquin, Antwerpen
Voorraad uitgeput

Prijzen excl. verzendingskosten. U kan telefonisch bestellen op 03 230 81 91 of via info@laika.be.