Deze week
za 11 december 2021
BALSAM
OP TOURNEE

BALSAM is terug in het land na een goed gesmaakte tournee door Nederland, Portugal en Frankrijk! In december kan je veilig genieten van deze zinnenprikkelende theaterbeleving in Cultuurcentrum Blankenberge (11/12), Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo (16/12), Cultuurcentrum Kapellen (22-23/12) en in Cultuurcentrum Mechelen (28-29/12).

(Foto: Lavrar O Mar/João Mariano)

"An unexpected smorgasbord of sensory titillation – ready your eyes, ears, nose and tastebuds for a voyage of discovery!"
De binnenkamer van Binta 9+
OP TOURNEE

De binnenkamer van Binta is geselecteerd voor Het Theaterfestival 2021! Uit het juryrapport: “…Demba zette haar eigen ervaring en netwerk in om een universele voorstelling te maken die ons een mooie inkijk geeft in het denken en doen van een kind in een tehuis. Dat is geen licht thema, maar door Demba’s energieke spel, de sterke tekst en de verrassende deurtjes en kiertjes in het decor resulteert het in een frisse en wervelende vertelling.” Op tournee vanaf 25 oktober.

 

Vandaag
do 9 december 2021
Morgen
vr 10 december 2021
Deze week
za 11, zo 12 december 2021
De passant 6+
OP TOURNEE

De passant, de woordeloze en energieke voorstelling van Michai Geyzen en Laika, maakte deze zomer een goede beurt op Theaterfestival Boulevard (NL). "De spelers maken er met hun scherpe timing en geestige mimiek een waar theaterfeestje van.", aldus Marijn Lems van Cultuurpers.

Van 9 tot en met 12 december is De passant te gast op het Ad Hoc festival, georganiseerd door Le Volcan, Scène nationale du Havre (FR).

Aardappelsoep 7+

Ook in Portugal lusten ze Aardappelsoep, oftewel Sopa de Batata. Actrice Celia Fechas reisde in september naar Festival Todos in Lissabon voor de Portugese première van deze smakelijke voorstelling over oorlog, verlies, honger en de weldaad van lekkere soep.

KOOKWORKSHOPS ter voorbereiding op het einde van de wereld

"Ik herinner me nog goed de hittegolf in de zomer van 2019. We konden bijna niet meer ademen, de stad was een oven door het asfalt. Toen besefte ik: life as usual is geen optie meer. Hoe kunnen we door anders te eten en aan landbouw te doen de klimaatverandering tegengaan?" - De Standaard 

Sien Vanmaele zoekt een antwoord op deze urgente vraag door zich te verdiepen in duurzame manieren van voedselproductie en –consumptie. Ze gaf deze zomer kookworkshops op Oerol Festival, DANSAND! en Zeeland Nazomerfestival. Volgende fase in haar onderzoek: zero waste.

(Foto: DANSAND!/Tine Declerck)

Laika 20 jaar

LAIKA bestaat 20 jaar! In 2001 zag Laika, theater der zinnen, het levenslicht. Daarom doken we in ons archief, met als resultaat 7 beeldmontages van ‘20 jaar Laika’ in woord en beeld, in geuren, kleuren en smaken. Vier met ons mee. Dank dat je erbij was!

Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages