Binnenkort
zo 12, ma 13, di 14 mei 2024
Superheroes - Letzte Schlacht 7+
OP TOURNEE

We blikken terug op een fantastische première van Superheroes - Letzte Schlacht, het resultaat van een gloednieuwe samenwerking tussen Laika en het vooraanstaande theater voor jong publiek, Schauburg München! Superheroes - Letzte Schlacht toont de glorie en de schaduwkant van het superheldenbestaan in een voorstelling die het waarmerk draagt van regisseur Michai Geyzen: visueel, woordeloos en energiek bewegingstheater.

We zijn heel trots op deze nieuwe coproductie en willen alle medewerkers voor én achter de schermen van Schauburg München ontzettend bedanken voor de goesting en gastvrijheid!

"Wat regisseur Michai Geyzen hier heeft neergezet met het ensemble van de Schauburg is snel, onstuimig en heel erg grappig."
Volgende week
za 27 april 2024
Der Koch und der halbe Soldat 10+
OP TOURNEE

Onze andere Duitse coproductie, Der Koch und der halbe Soldat (Laika & tjg. theater junge generation), maakte eind maart een doorstart ter gelegenheid van de bekende Leipziger Buchmesse. Dit jaar stond de beurs in het teken van Nederlandstalige literatuur. Onze theaterbewerking van de boeken van Nederlands auteur Benny Lindelauf kon er dus niet ontbreken! 

In mei reist Der Koch und der halbe Soldat terug naar Leipzig, ditmaal in het kader van de Sächsisches Theatertreffen. Maar eerst speelt dit aangrijpende anti-oorlogssprookje nog op eigen scène in Dresden.

Vandaag
Deinze
za 20 april 2024
ZEEMAAL
OP TOURNEE

Laika beleefde twee ongelooflijke weken in Le Channel in Calais (FR)! Het publiek kon er aanschuiven bij een zilt ZEEMAAL, voor de eerste keer helemaal in het Frans, of bij het culinaire Les grandes tables de Peter De Bie. Het liet ons publiek alvast niet onberoerd:

"Veel dank voor deze mooie reis: een individuele en intieme ervaring die ons verenigt en verbindt met al wat leeft."
een toeschouwer over ZEEMAAL
Vandaag
za 20 april 2024
Vuur/toren 6+
OP TOURNEE

Het tragikomische Vuur/toren (Laika & hetpaleis) begint opnieuw aan een propvolle tournee doorheen het land! Vuur/toren toont drie mensen die aan hun lot worden overgelaten en voor de rest van de wereld niet meer bestaan. Ze verliezen elkaar, zichzelf en de grond onder hun voeten, tot iemand opduikt die hen in de armen sluit...

Deze muzikale voorstelling is op tournee van 13 april t.e.m. 2 juni 2024. Hier kan je de volledige speellijst vinden.

A1000

1000 Antwerpse leerlingen uit het vijfde middelbaar gaan in gesprek met de kopstukken van de partijen uit de Antwerpse politiek. Ze toetsen hun visie over het stedelijke beleid aan die van de politici van de stad en leggen hun aanbevelingen voor over onder meer welzijn, klimaat, mobiliteit, … We zijn momenteel bezig met voorbereidende workshops en werken toe naar een groot einddebat in de Stadsschouwburg op 3 oktober 2024, tien dagen voor de lokale en provinciale verkiezingen. Vuurwerk beloofd!

I.s.m. hetpaleis

Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages