MÜ op BRUIST!  

Kom op zondag 19 september langs op STORMKOP voor de derde editie van kinderkunstenfestival BRUIST! Het wordt een dag vol theater, ateliers, een radiostudio, een kermismolen, en zo veel meer! 

Kom onder andere bewegen en bewogen worden door MÜ, het interactief dansparcours van inti en Danse Carpe Diem/Emmanuel Jouthe. MÜ speelt voor een klein aantal toeschouwers omdat het een bijzondere ervaring is. Meer zeggen we niet. Als je erbij bent, dan heb je geluk.

Voor iedereen vanaf 9 jaar.

BRUIST! is een samenwerking tussen FroeFroe, Stormkop, hetpaleis, De Studio, Part of Antwerp en Laika, theater der zinnen. Met de steun van Stad Antwerpen. 

Deze week
vr 24, za 25, zo 26 september 2021
BALSAM
OP TOURNEE

Na een succesvolle doortocht in het Musée du Louvre Lens (FR) en een uitverkochte speelreeks op Theaterfestival Boulevard (NL), reist het laboratorium van BALSAM verder in binnen- en buitenland. Eerstvolgende haltes zijn Cultura Nova Zomerfestival (NL), Zomerslag (BE) en Greenwich+Docklands International Festival (VK).

"Dit moet je erváren! De productie heeft ook iets sacraals. Ze heeft me als het ware wakker gekust, ik ben volledig ontwaakt uit de coronaslaap."
Binnenkort
ma 25, di 26, do 28 oktober 2021
vr 29, za 30 oktober 2021
De binnenkamer van Binta 9+
OP TOURNEE

De binnenkamer van Binta is geselecteerd voor Het Theaterfestival 2021! Uit het juryrapport: "een universele voorstelling die ons een mooie inkijk geeft in het denken en doen van een kind in een tehuis." Te zien in Theater De Krakeling te Amsterdam op zondag 12 september.

 

Vandaag
zo 19 september 2021
Aardappelsoep 7+
OP TOURNEE

Ook in Portugal lusten ze Aardappelsoep, oftewel Sopa de Batata. Actrice Celia Fechas trekt op 18 en 19 september naar Festival Todos in Lissabon voor de Portugese première van deze smakelijke voorstelling over oorlog, verlies, honger en de weldaad van lekkere soep.

KOOKWORKSHOPS ter voorbereiding op het einde van de wereld
OP TOURNEE

"Ik herinner me nog goed de hittegolf in de zomer van 2019. We konden bijna niet meer ademen, de stad was een oven door het asfalt. Toen besefte ik: life as usual is geen optie meer. Hoe kunnen we door anders te eten en aan landbouw te doen de klimaatverandering tegengaan?" - De Standaard 

Sien Vanmaele zoekt een antwoord op deze urgente vraag door zich te verdiepen in duurzame manieren van voedselproductie en –consumptie. Ze gaf deze zomer kookworkshops op Oerol Festival, DANSAND! en Zeeland Nazomerfestival. Volgende fase in haar onderzoek: zero waste. Eerstvolgend te zien in CCHA/cultuurcentrum Hasselt (26/09).

Binnenkort
do 9, vr 10, za 11 december 2021
zo 12 december 2021
De passant 6+
OP TOURNEE

De passant, de woordeloze en energieke voorstelling van Michai Geyzen en Laika, theater der zinnen, maakte deze zomer een goede beurt op Theaterfestival Boulevard. "De spelers maken er met hun scherpe timing en geestige mimiek een waar theaterfeestje van.", aldus Marijn Lems van Cultuurpers

Laika 20 jaar

LAIKA bestaat 20 jaar! In 2001 zag Laika, theater der zinnen, het levenslicht. Daarom doken we in ons archief, met als resultaat 7 beeldmontages van ‘20 jaar Laika’ in woord en beeld, in geuren, kleuren en smaken. Vier met ons mee. Dank dat je erbij was!

Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages