Vandaag
za 2 juli 2022
ZEEMAAL
PREMIÈRE

Deze zomer bedwingt Sien Vanmaele haar klimaatangst. Een angst die ze, na twee jaar onderzoek, recht in de ogen kijkt tijdens de nieuwe zintuiglijke voorstelling ZEEMAAL. We volgen Sien op een zoektocht die start bij de zee en eindigt in de keuken. ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je kijkt, luistert, ruikt, proeft, snijdt, stampt en mengt.

Op 29 juni gaat ZEEMAAL in première op de Zomer van Antwerpen! Je kan je tot en met 7 augustus laten onderdompelen in Buurthuis Cortina in Borgerhout. Voor ticketinformatie neem je best een kijkje op de website van de Zomer van Antwerpen.Vervolgens gaat deze voorstelling op tournee, met eind augustus een Nederlandse première op Zeeland Nazomerfestival. Het wordt een zilte zomer! 

Binnenkort
di 12, wo 13 juli 2022
za 30 juli 2022
Vuur/toren 6+
OP TOURNEE

Het wordt wel degelijk een zilte zomer, want ook Vuur/toren schuimt de theaterfestivals af! Ze zetten onder andere koers naar THINK BIG! Festival (12-13 juli) in München en naar Theater Aan Zee (30 juli) in Oostende. Vervolgens zijn de vuurtorenwachters te gast op Theaterfestival Boulevard (5-8 augustus) in 's-Hertogenbosch. Kom je ook "dobberend voorbij varen en genieten"?

"In al zijn onvolmaaktheid doet Het Schaap precies waartoe de voorstelling is bestemd: een ode brengen aan zij die tussen twee stoelen vallen, tot meerdere werelden behoren. En aan de noodzaak om bruggen te slaan tussen die werelden."
De Morgen over Het Schaap
BALSAM

Op 31 januari 2020 ging BALSAM in première in Le Channel in Calais (FR). Na een uitgebreide tournee in binnen- en buitenland speelde dit zinnenprikkelend concert zonet voor de honderdste keer! Ook volgend seizoen blijft BALSAM op het repertoire staan. Hou zeker onze kalender in de gaten voor meer info. Op naar de tweehonderd!

(Foto: Lavrar O Mar/João Mariano)

LUCHT 4+

De woordeloze en dansante voorstelling LUCHT ging in januari in première in De Studio, en zowel kinderen als ouders en leerkrachten waren razend enthousiast! LUCHT gemist? Niet getreurd! In het najaar gaat deze voorstelling over het kleine verschil tussen niets en alles opnieuw op tournee. Hou onze kalender in de gaten voor meer info! 

Wildernis 14+

Begin februari ging Wildernis in première, een voorstelling over een chaotisch gezin dat bewust buiten de maatschappij leeft. De theatertekst, geschreven door Freek Mariën in opdracht van Laika, kreeg een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Kaas en Kappes-prijs 2022, een internationale prijs voor kinder- en jeugdtheaterteksten. Dikke proficiat!

"Op onsentimentele wijze worden de mechanismen van een gezin dat ten onder gaat getoond. Een gezin waarin de liefde van de kinderen ervoor heeft gezorgd dat die vernietigende situatie zo lang kon voortbestaan."
Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
TikTok
Laika zit nu ook op TikTok!
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages