Vandaag
vr 19 juli 2024
Tortot
OP TOURNEE

Het totaalspektakel Tortot van Laika & Theater FroeFroe ging met veel bijval in première op de Zomer van Antwerpen! Een pakkende voorstelling over een bittere veldkok die, te midden van een eindeloze oorlog, zijn hart opent voor de jonge soldaat George. Tortot brengt elke avond 300 mensen samen, om zich te laten meeslepen door een ontroerende vertelling, te genieten van uitbundige fanfaremuziek en een heerlijke maaltijd te delen.

Tortot is nog tot en met 20 juli te gast op de Zomer van Antwerpen. Vervolgens trekken we nog naar Den Bosch en Heerlen

"FroeFroe bewijst zijn vakmanschap met poppen die, steeds abstracter qua ontwerp, een en al emotie zijn. En Laika heeft met Peter De Bie, naast enkele voortreffelijke acteurs, nog een bijzondere troefkaart: een creatieve kok."
Nieuw seizoen online

Onze plannen voor seizoen 2024-2025 staan online! We komen naar jullie toe met spannende nieuwe creaties, veelgevraagde hernemingen en ook in het buitenland zijn we alomvertegenwoordigd. Het wordt weer een geweldig theaterjaar. We hebben er zin in! Jullie ook? 

Foto: HEROES (door Olympe Tits)

A1000

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024 slaan Laika en hetpaleis de handen in elkaar voor de A1000: een uniek traject voor 1000 scholieren van het 5e en 6e middelbaar, waar aan de hand van een reeks workshops wordt toegewerkt naar een spetterend einddebat met de lijsttrekkers van de Antwerpse gemeentepolitiek.

Het voortraject is volop aan de gang in verschillende Antwerpse scholen. Al debatterend formuleren de scholieren een reeks scherpe conclusies over de thema's: samenleven, onze planeet, geld, democratie, identiteit en de stad van de toekomst. Op 3 oktober 2024 gaan ze effectief in dialoog met de politici over het stedelijk beleid, en leggen ze hun aanbevelingen voor. Vuurwerk beloofd!

Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages