Het Schaap 10+
OP TOURNEE

De spanning tussen een vader en zijn 12-jarige zoon Ayoub laait hoog op wanneer er een schaap ritueel moet worden geslacht. Drie acteurs kruipen in de huid/vacht van een hele rist personages. Naar de roman 'Het schapenfeest' van Fikry El Azzouzi. 

Het Schaap ging op 21 april in première in Schouwburg Luchtbal, en is momenteel op tournee. Het wordt een bewogen Schapenfeest!

Vuur/toren 6+

Op 16 februari ging Vuur/toren, een visuele, dansante en tragikomische voorstelling van Michai Geyzen, in première in hetpaleis. De enthousiaste reacties bleven alvast niet uit!

Theaterkrant: "Vuur/toren is weer zo’n productie van Michai Geyzen die raakt."
De Morgen: "Wat een mooie, ware inzichten voor een jong en minder jong publiek. En wat een mooie, gevoelige voorstelling."
Het Nieuwsblad"... muzikaal en vurig genoeg om er dobberend voorbij te varen en te genieten.

Binnenkort
zo 9, ma 10, di 11 oktober 2022
wo 12 oktober 2022
Deinze
vr 21, za 22 oktober 2022
BALSAM

Op 31 januari 2020 ging BALSAM in première in Le Channel in Calais (FR). Na een uitgebreide tournee in binnen- en buitenland speelde dit zinnenprikkelend concert zonet voor de honderdste keer! Ook volgend seizoen blijft BALSAM op het repertoire staan. Hou zeker onze kalender in de gaten voor meer info. Op naar de tweehonderd!

(Foto: Lavrar O Mar/João Mariano)

Wildernis 14+

Begin februari ging Wildernis in première, een voorstelling over een chaotisch gezin dat bewust buiten de maatschappij leeft. De theatertekst, geschreven door Freek Mariën in opdracht van Laika, kreeg een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Kaas en Kappes-prijs 2022, een internationale prijs voor kinder- en jeugdtheaterteksten. Dikke proficiat!

"Op onsentimentele wijze worden de mechanismen van een gezin dat ten onder gaat getoond. Een gezin waarin de liefde van de kinderen ervoor heeft gezorgd dat die vernietigende situatie zo lang kon voortbestaan."
Vurige liefdes 2022

Met een zeer warm hart kijken wij terug op het zinderend buurtfestival Vurige Liefdes. De kinderen van basischool de Zevensprong speelden er de pannen van het dak met Theaterstorm. Ondanks de wind (hard!) en de regen (met bakken!), was het een meer dan geslaagde editie met vele toeschouwers. Bedankt iedereen!

(Foto: Claudia Weyers)

LUCHT 4+

De woordeloze en dansante voorstelling LUCHT ging in januari in première in De Studio, en zowel kinderen als ouders en leerkrachten waren razend enthousiast! LUCHT gemist? Niet getreurd! In het najaar gaat deze voorstelling over het kleine verschil tussen niets en alles opnieuw op tournee. Hou onze kalender in de gaten voor meer info! 

"...nu al een van de beste kindervoorstellingen van het jaar..."
Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
TikTok
Laika zit nu ook op TikTok!
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages