Vandaag
vr 24 mei 2024
Vuur/toren 6+
OP TOURNEE

Er hangt onweer in de lucht, het licht sputtert en dooft maar drie vuurtorenwachters staan klaar om je naar een veilige haven te loodsen.

Laat je meeslepen door het visuele Vuur/toren (Laika & hetpaleis)! Deze publieksfavoriet is momenteel op tournee en nog te zien in o.a. GC Den Bussel in Keerbergen (19/05) en in Schouwburg Kortrijk (24/05). We sluiten de tournee feestelijk af in Antwerpen met een dernière in de grote zaal van hetpaleis (1-2/06).

A1000

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024 slaan Laika en hetpaleis de handen in elkaar voor de A1000: een uniek traject voor 1000 leerlingen van het 5e en 6e middelbaar, waar aan de hand van een reeks workshops wordt toegewerkt naar een spetterend einddebat met de lijsttrekkers van de Antwerpse gemeentepolitiek.

Het voortraject is volop aan de gang in verschillende Antwerpse scholen. Al debatterend formuleren de leerlingen een reeks scherpe conclusies over de thema's: samenleven, onze planeet, geld, democratie, identiteit en de stad van de toekomst. Op 3 oktober 2024 gaan ze effectief in dialoog met de politici over het stedelijk beleid, en leggen ze hun aanbevelingen voor. Vuurwerk beloofd!

Volgende week
wo 29, do 30 mei 2024
Outsider 16+
OP TOURNEE

Rasacteur Frank Dierens kruipt nog een keer in de huid van Ted Kaczynski, één van de beruchtste en meest gezochte terroristen ooit.

Kom op 29 en 30 mei naar deze intrigerende monoloog in de tuin van het Fatimaklooster, in organisatie van Schouwburg Kortrijk.

"Outsider toont niet wat de bommen aanrichtten, maar focust op de diepe, persoonlijke eenzaamheid die Kaczynski tot zijn manifest en zijn aanslagen bracht."
Superheroes - Letzte Schlacht 7+
OP TOURNEE

We blikken terug op een fantastische première van Superheroes - Letzte Schlacht, het resultaat van een gloednieuwe samenwerking tussen Laika en het vooraanstaande theater voor jong publiek, Schauburg München! Superheroes - Letzte Schlacht toont de glorie en de schaduwkant van het superheldenbestaan in een voorstelling die het waarmerk draagt van regisseur Michai Geyzen: visueel, woordeloos en energiek bewegingstheater.

We zijn heel trots op deze nieuwe coproductie en willen alle medewerkers voor én achter de schermen van Schauburg München ontzettend bedanken voor de goesting en gastvrijheid!

"Wat regisseur Michai Geyzen hier heeft neergezet met het ensemble van de Schauburg is snel, onstuimig en heel erg grappig."
Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages