Deze week
do 28 september 2023
Outsider 16+
OP TOURNEE

Onze outsider was deze zomer te gast op Theater Aan Zee (BE) en Cultura Nova (NL), waar zijn betoog zeer werd gesmaakt door publiek en pers. Op 21 en 28 september spelen er nog vrije voorstellingen in Cultuurcentrum De Spil in Roeselare [WACHTLIJST] en in C-mine in Genk. Kom zelf je oordeel vellen over Ted en zijn ideeën.

"De voorstelling overtuigt, zet aan tot reflectie. Over het lot van Ted (Kaczynski), over zijn radicalisering, en zeker over zijn profetieën. Wat is er al van uitgekomen? Wat is ons lot? En moeten we er niet tegenin gaan?"
Deze week
do 28, vr 29 september 2023
ZEEMAAL
OP TOURNEE

Nu de wieren en algen volop bloeien, kan de zilte food performance ZEEMAAL opnieuw gaan reizen. We zetten ons schrap voor het eerste deel van de tournee en nodigen jullie uit om wieren te komen determineren en degusteren in Amsterdam [LAATSTE KAARTEN], Halle [UITVERKOCHT], Bornem, Sint-Niklaas, Heusden-Zolder, Tongeren en Oostende.

Van maart t.e.m. mei 2024 volgt het tweede deel van de tournee. Klik hier voor alle speeldata.

Morgen
ma 25 september 2023
Het Schaap 10+
OP TOURNEE

De twaalfjarige Ayoub moet zijn vader helpen bij het slachten van een schaap. Maar Ayoub heeft een hekel aan schapenvlees én aan zijn vader. Op 17 september is Het Schaap tweemaal te zien op BRUIST!, het kindertheaterfestival op Stormkop (waar o.a. Laika geëngageerde partner is). Daarna gaat deze lichtvoetige en muzikale voorstelling op tournee.

Der Koch und der halbe Soldat 10+
PREMIÈRE

In 2024 zijn België en Nederland samen gastland op de bekende Leipziger Buchmesse. Op verzoek van Theater Junge Generation (DE), dat geprikkeld is door het zintuiglijk werk van Laika, bewerken we twee bekroonde boeken van de Nederlandse auteur Benny Lindelauf: Hoe Tortot zijn vissenhart verloor en Hele verhalen voor een halve soldaat.


Der Koch und der halbe Soldat (De kok en de halve soldaat) is een meeslepend verhaal over de vriendschap tussen een kindsoldaat en een legerkok, te midden van de modder en het bloed van het slagveld. Een tijdloos en smakelijk sprookje overgoten met een portie gitzwarte humor. Jo Roets regisseert het ensemble van tjg. Dresden, Peter De Bie zorgt voor een zintuiglijke totaalervaring en Gert Jochems gaat mee als gastacteur. De voorstelling gaat in première op 11 november 2023 in Dresden (DE).

Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages