Volgende week
do 3, vr 4 oktober 2019
Binnenkort
Herzele
ma 7, di 8 oktober 2019
ma 14, di 15, do 17 oktober 2019
ma 21, di 22, wo 23 oktober 2019
Aardappelsoep
OP TOURNEE

Aardappelsoep blijft op het repertoire. Vanaf september reist dit verhaal over honger, oorlog en verlies terug langs theater en scholen. 

Geurendiorama
NIEUWE CREATIE

Met de internationale expo ‘De wereld van Bruegel’ brengt het Openluchtmuseum Bokrijk hommage aan Pieter Bruegel de Oude. Laika is één van de artistieke partners. Met geuren en verhalen, eten en drinken en muzikaal theater dompelen we je onder in Bruegels schilderij De Strijd tussen Carnaval en Vasten. Dit alles kan je beleven op het Plein der Zinnen dat deel uitmaakt van het Bruegelparcours. De voorstelling Bravo! meneer Bruegel speelde een zomer lang, maar was op 1 september een laatste keer te zien. Wegens het grote succes van de expo blijft Openluchtmuseum Bokrijk dit jaar t/m de herfstvakantie open.  Laika's Geurendiorama en Stootkeuken kan je dus nog wel bezoeken en proeven. Het Geurendiorama is dagelijks (uitgezonderd op maandag)  t/m 3 november te beleven. 

Stootkeuken
NIEUWE CREATIE

De Stootkeuken maakte tijdens de zomermaanden deel uit van de voorstelling Bravo! meneer Bruegel. T/m 3 november serveren we in Bokrijk nog alle zondagen Paradijskoek en Kleyn Bier.

Bravo! meneer Bruegel
NIEUWE CREATIE

Bravo! meneer Bruegel speelde een zomer lang door weer en wind in Openluchtmuseum Bokrijk en was was op 1 september een laatste keer te zien. Het publiek liet zich verrassen, raakte in de ban en velen kwamen meermaals kijken. 

De muziek van Bravo! meneer Bruegel is ook verkrijgbaar op CD. Te bestellen op info@laika.be. Prijs: 5€ + 2,5€ verzendingskosten. 

"U hebt mij verrast. U hebt mij weggeblazen. (...) Alles wilde ik in mij opnemen. Want al vrij snel wist ik dat wat hier gebeurde één van die zeldzame keren is. Die zeldzame keren waarop iets onverwachts en onbekends uitgroeit tot iets fenomenaals. Tot iets fantastisch. Tot iets hemels. "
Aan tafel met Vlaamse Meesters

In 2019 is het 450 jaar geleden dat ‘Vlaamse Meester’ Pieter Bruegel de Oude overleed. Toerisme Vlaanderen vroeg aan 20 chef koks om onder de noemer ‘Vlaamse Meesters’ een gerecht te creëren geïnspireerd op de keuken van toen. Peter De Bie ontwikkelde een aantal recepten die teruggaan op de 16e-eeuwse volkskeuken, met ingrediënten als gerst, masteluin, paradijskorrel en inheemse groenten. 

Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Plan A
We nemen 't stad mee in handen
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika