Een ‘cantina’ in Spanje is een plek dichtbij het station, waar je snel iets eet, iets drinkt, het nieuws becommentarieert en je baas uitscheldt. Een plek van komen en gaan. Om te lang te blijven hangen als je te dorstig bent. In Italië is een ‘cantina’ een koude kelder waar je wijn laat rijpen. Een provisiekast vol met blikken opgelegde augurken, geconserveerde tomaten, gekonfijte citroen. Bij ons roept kantine het beeld op van een kille ruimte met lange tafels waar te veel mensen samen eten. In Mexico is het een lokaal met een speciale sfeer. Plastic stoelen, kleurrijke muren, verbleekte parasols. Waar je dronken wordt en stevige gesprekken voert en als het nodig is in een gevecht belandt.
CANTINA van Laika is dat alles samen. Een plek waar verschillende werelden tevoorschijn worden getoverd, waar droom en werkelijkheid versmelten. Een plek waar acteurs en zangers je in vervoering brengen. En waar je bovenal heerlijk eten krijgt voorgeschoteld.
Ter voorbereiding van CANTINA organiseerden we samen met de Antwerpse ontmoetingscentra Elsschot, Nova en Luchtbal een reeks workshops rond de noodzakelijke ingrediënten voor een hoopvolle toekomst.