Onze plannen voor seizoen 2024-2025 staan online!
Binnenkort
di 2, wo 3, do 4 juli 2024
vr 5, za 6, di 9 juli 2024
wo 10, do 11, vr 12 juli 2024
Tortot
PREMIÈRE

Met trots kondigen Laika en Theater FroeFroe samen een grootse zomervoorstelling aan: Tortot, over een vriendschap die ontluikt tussen een kok en een jonge soldaat te midden van het slagveld. Een teder en tijdloos sprookje waarin de onmenselijkheid en de absurditeit van alle oorlogen met humor én mededogen aan de kaak worden gesteld.

Net als bij de voorstelling Pentamerone (2015), creëren beide theatergezelschappen weer een bruisend totaalspektakel, inclusief heerlijk eten en ongetemd theaterplezier. Dit alles onder het trompetgeschal en tromgeroffel van lokale fanfares, die voor de gelegenheid worden ingewerkt op het strijdtoneel. 

Op dinsdag 2 juli gaat Tortot in première op de Zomer van Antwerpen. De ticketverkoop gaat razendsnel, dus twijfel niet!

A1000

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024 slaan Laika en hetpaleis de handen in elkaar voor de A1000: een uniek traject voor 1000 scholieren van het 5e en 6e middelbaar, waar aan de hand van een reeks workshops wordt toegewerkt naar een spetterend einddebat met de lijsttrekkers van de Antwerpse gemeentepolitiek.

Het voortraject is volop aan de gang in verschillende Antwerpse scholen. Al debatterend formuleren de scholieren een reeks scherpe conclusies over de thema's: samenleven, onze planeet, geld, democratie, identiteit en de stad van de toekomst. Op 3 oktober 2024 gaan ze effectief in dialoog met de politici over het stedelijk beleid, en leggen ze hun aanbevelingen voor. Vuurwerk beloofd!

Superheroes - Letzte Schlacht 7+

We blikken terug op een fantastische première van Superheroes - Letzte Schlacht, het resultaat van een gloednieuwe samenwerking tussen Laika en het vooraanstaande theater voor jong publiek, Schauburg München! Superheroes - Letzte Schlacht toont de glorie en de schaduwkant van het superheldenbestaan in een voorstelling die het waarmerk draagt van regisseur Michai Geyzen: visueel, woordeloos en energiek bewegingstheater.

We zijn heel trots op deze nieuwe coproductie en willen alle medewerkers voor én achter de schermen van Schauburg München ontzettend bedanken voor de goesting en gastvrijheid!

"Wat regisseur Michai Geyzen hier heeft neergezet met het ensemble van de Schauburg is snel, onstuimig en heel erg grappig."
Facebook
Like en volg Laika
Instagram
Volg ons op Instagram
Youtube
Volg ons op Youtube
Vimeo
Bekijk trailers en reportages