Laika in De Wereld van Bruegel
NIEUWE CREATIE

Laika is één van de artistieke partners van de internationale expo De Wereld van Bruegel in Openluchtmuseum Bokrijk. Met geuren en verhalen, eten en drinken en muzikaal theater dompelen we je onder in Bruegels schilderij De Strijd tussen Carnaval en Vasten. Aan de Stootkeuken kan je terecht voor een stuk Paradijskoek en een slok Kleyn Bier, met ingrediënten uit de 16e-eeuwse volkskeuken. In het Geurendiorama lokken geluiden, flarden muziek en geuren je in Bruegels schilderij. Tot en met 20 oktober op en rond het Plein der Zinnen. Vanaf 11 juli t/m 1 september spelen we dagelijks Bravo! meneer Bruegel.

Aan tafel met Vlaamse Meesters

In 2019 is het 450 jaar geleden dat ‘Vlaamse Meester’ Pieter Bruegel de Oude overleed. Toerisme Vlaanderen vroeg aan 20 chef koks om onder de noemer ‘Vlaamse Meesters’ een gerecht te creëren geïnspireerd op de keuken van toen. Peter De Bie ontwikkelde een aantal recepten die teruggaan op de 16e-eeuwse volkskeuken, met ingrediënten als gerst, masteluin, paradijskorrel en inheemse groenten. De kennis van de keuken van toen combineerde hij met de smaken van vandaag. Het resultaat is op z’n minst verrassend.

Morgen
za 25 mei 2019
Binnenkort
za 20, zo 21 juli 2019
do 3, vr 4 oktober 2019
Herzele
di 8 oktober 2019
Aardappelsoep
OP TOURNEE

Volgende week reist Aardappelsoep naar Canada waar het te gast is van het Junior International Children's Festival in Toronto.

Binnenkort
wo 26 juni 2019
NIPT
OP TOURNEE

NIPT was in het nieuwe jaar reeds te gast in Antwerpen en Brussel en zet zijn succesvolle internationale tournee verder. Na een aantal speelreeksen in Frankrijk is dit visuele pareltje voor jong en oud dit voorjaar nog te zien in Noorwegen!

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Plan A
We nemen 't stad mee in handen
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika