Vandaag
wo 18 oktober 2017
Morgen
do 19 oktober 2017
Volgende week
di 24 oktober 2017
My Robot is A Lover
NIEUWE CREATIE

My Robot is A Lover knipoogt naar de liefde in een niet zo verre toekomst. Een jongen doet een bestelling. De A8128. En ze komt. Een meisje, perfect voor hem. Een voorstelling die ons voor een dilemma plaatst: kiezen we voor een berekend liefdesleven vrij van risico’s en hartenpijn? Of nemen we de liefde zoals ze is – ongrijpbaar, onverklaarbaar, onzegbaar? PREMIERE vrijdag 6 oktober om 20u30 in Cultuurcentrum Deurne.

Volgende week
zo 29 oktober 2017
Binnenkort
di 2, wo 3, do 4 januari 2018
vr 5 januari 2018
Zigzagkind
OP TOURNEE
Zigzagkind terug op tournee! 

Wie deze heerlijke familievoorstelling van Laika en het nieuwstedelijk voor iedereen van 8 tot 108 jaar vorig jaar miste, kan t/m 30 oktober zijn kans wagen in Tongeren, Heerlen, Antwerpen, Turnhout, Genk, Brugge, Dilbeek of Leuven.  

"Zigzagkind koestert de bonte vormgeving, de humor in het spel en de ongegeneerde hang naar ontroering die eigen is aan Laika-creaties. Maar dit stuk dankt zijn sterke vleugels ook aan de ingenieuze manier waarop de muziek doorheen het verhaal verweven wordt. Daarin is Het nieuwstedelijk dan weer een krak. "
Neem ons mee naar jouw kookeiland! 

In april 2018 gaat Laika in première met CANTINA, een nieuwe zintuiglijke voorstelling over de noodzaak van dromen en de collectieve strijd om hoop te blijven bewaren. Een feestelijke kantine waar geheimen op tafel gegooid worden en de toekomst gekoesterd wordt. Ter voorbereiding van dit project organiseren we in de wijken rond Antwerpen ateliers. Heb je zin om mee te doen, schrijf je dan snel in. Meer informatie vind je hier

Vandaag
Viersen
wo 18 oktober 2017
Deze week
Aywaille
vr 20 oktober 2017
Volgende week
ma 23 oktober 2017
Aardappelsoep
OP TOURNEE

Aardappelsoep van Laika en Agora Theater is een voorstelling over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Na de Vlaamse en de Duitse versie, ging op 20 augustus ook de Franse versie Soup'alapatate in première op het festival Rencontres Théâtre Jeune Public in Huy. 

"De aroma's die zich verspreiden en het vuur waarmee Serong vertelt, kunnen tellen."
Het nieuwsblad over Aardappelsoep
Morgen
do 19 oktober 2017
Deze week
vr 20 oktober 2017
Volgende week
Maldegem
di 24, wo 25 oktober 2017
Konijn met pruimen
NIEUWE CREATIE

Konijn met pruimen is vanaf 19 oktober terug op tournee, met Ruth Beeckmans als nieuwe ma Van Campenhout en Aïcha Cissé en Aminata Demba afwisselend als schoondochter.

"Dit is Dimitri Verhulst op zijn best. Hij levert een slim gecomponeerde tekst waarin hij (...) de ecologische crisis haast moeiteloos verweeft met een familiecrisis. (…) Eens op kruissnelheid neemt de voorstelling je als een wervelwind mee in een hoos vol emoties... De enige bloemen die op het einde van de avond nog bloeien, zijn de exemplaren op de fleurige legging van de moeder. Schoon en tragisch veelzeggend tegelijkertijd."
Knack Focus over Konijn met pruimen
De nieuwe Klein Magazijn is uit! 

Klein Magazijn 7 ... dat zijn acht jeugdtheaterstukken in één boek. Vermaarde verhalen in een nieuw jasje en hedendaagse thema’s als ongekunsteld spel. Over kwakzalvers, kwali-tijd en vers geschoten fazant. 
Over verbrokkelende families, verstikkende codes, machtsconflicten en terreur. 
Voor jong en oud. Om te lezen, te spelen of een muziekje in te horen.  

Met de integrale tekst van Konijn met pruimen !

SALON AFUK

Laika en Monty organiseren samen SALON AFUK. In de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die het publiek laat kennismaken met legendarisch of moderne schrijvers en hun werken. 

Locatie: Monty, Montignystraat 3, 2018 Antwerpen. Info: www.monty.be

Laika Lexicon

Laika bestaat in 2016 15 jaar en dat vieren we met Laika Lexicon. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels kroop in zijn pen en bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto's en recepten toe. Blader het hier door of indien je het wil voelen, ruiken en bewonderen bestel dan snel een exemplaar.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Plan A
We nemen 't stad mee in handen
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika