Der Koch und der halbe Soldat10+
De kok en de halve soldaat

Een meeslepend verhaal over de vriendschap tussen een kindsoldaat en een legerkok, te midden van de modder en het bloed van het slagveld. Een tijdloos en smakelijk sprookje over de zinloosheid van iedere oorlog, overgoten met een portie gitzwarte humor.

In 2024 zijn België en Nederland samen gastland op de bekende Leipziger Buchmesse. Op verzoek van Theater Junge Generation in Dresden (DE), dat geprikkeld is door het zintuiglijk werk van Laika, bewerken Roets&Vissers twee bekroonde boeken van de Nederlandse auteur Benny Lindelauf: Hoe Tortot zijn vissenhart verloor en Hele verhalen voor een halve soldaat. Jo Roets regisseert het ensemble in Dresden, Peter De Bie zorgt voor een zintuiglijke totaalervaring.

Der Koch und der halbe Soldat zal enkel in Duitsland spelen. In zomer 2024 volgt een herwerking voor het Belgische publiek, in samenwerking met Theater FroeFroe.

Laika & tjg. Dresden MET DE STEUN VAN de Vlaamse Gemeenschap | TEKST Roets&Vissers (naar Benny Lindelauf) REGIE Jo Roets en Christoph Levermann ZINTUIGLIJK CONCEPT Peter De Bie SPEL Paul Oldenburg, Adrienne Lejko, Gregor Wolf, Gert Jochems, Alina Montana Weber en Tony Milano ONTWERP POPPEN Marc Maillard (Theater FroeFroe) CREATIE POPPEN Jan Maillard en Laura Sanwald SCENOGRAFIE Peter De Bie MUZIEKCOMPOSITIE Demian Kappenstein KOSTUUMS Ulrike Kunze DRAMATURGIE Ulrike Lessman en Mieke Versyp
Speeldata
November 2023
Dresden
za11/1118:00 Premiere
di14/1118:00
wo15/1118:00
vr17/1119:30
za18/11