Geurendiorama 
Stilstaan bij de geur van de 16e eeuw

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Het Openluchtmuseum in Bokrijk pakt vanaf 6 april 2019 uit met 'De wereld van Bruegel', een groots evenement dat je meeneemt in de wereld van de Vlaamse meester.
Laika zet op het Plein der Zinnen zijn schouders onder dit project, met de openluchtvoorstelling Bravo! meneer Bruegel, de Stootkeuken en het Geurendiorama.

Op het plein van Bruegels schilderij De strijd tussen Carnaval en Vasten wemelt het van feestvierende mensen die zich te goed doen aan eten en drank. We zien vlees aan het spit, vis, broodjes, wafels, kruiken bier… Hoe zou het op dit plein kunnen ruiken? Wat zijn de verhalen achter al dit lekkers? Laat je onderdompelen in het Geurendiorama waar geluiden, flarden muziek en geuren je in Bruegels schilderij lokken!

Voor De Wereld van Bruegel verdiepten Peter De Bie en foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh zich in de eet-, drink- en leefgewoontes uit de 16e eeuw. Samen met kunstenaarsduo Elke&Bruno creëerden ze een installatie waarin geuren en verhalen over het eten en drinken in Bruegels tijd worden gecombineerd. Deze interactieve installatie omvat zes ‘geurgaten’ waarin je als bezoeker je hoofd steekt. Elk geurgat heeft een ingrediënt uit het schilderij als thema. Deze fragmenten uit het schilderij werden met gebruik van ambachtelijke technieken op het diorama geschilderd.

Tijdens De Wereld van Bruegel kan je het Geurendiorama bezoeken in de Mikke van Lo op het Plein der Zinnen.

Wat vond je van Geurendiorama? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
ONTWERP EN REALISATIE Laika, Peter De Bie, Elke&Bruno TEKSTEN Mieke Versyp, Jeroen Van Vaerenbergh STEMMEN Gert Jochems, Patricia Goemaere, Abigail Abraham GELUID Pieter Van Buyten MET DANK AAN Peter De Cupere, Scents