Floris en Blancefloer 6+
Liefdesverhaal uit het verre Arabië

Floris en Blancefloer is een hoofs ridderverhaal dat vanaf de 12e eeuw zowat overal in middeleeuws Europa erg populair was. Het zoete sprookje over de minne tussen de Arabische prins en de blanke dochter van een slavin werd in verschillende versies opgetekend in het Frans, het Spaans en het Nederlands.

Jo Roets bewerkte op zijn beurt het verhaal tot een theatertekst voor iedereen vanaf 6 jaar.

Floris, zoon van een Arabische koning, en Blancefloer, dochter van een Spaanse slavin worden op dezelfde dag geboren en groeien samen op in het paleis. Ze worden, tegen de wil van de koning, verliefd op elkaar. De nar Tod probeert de brokken te lijmen.

In een tent vol tapijten en zachte kussens laten muzikanten, acteurs, dansers en poppen de liefde tussen Floris en Blancefloer tot leven komen. Ze creëren een plek waar oost en west elkaar ontmoeten en dompelen het publiek onder in een meeslepende mix van dans, muziek en spel.

Wat vond je van Floris en Blancefloer ? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
Coproductie met Speeltheater Holland en Jongerentheatergroep DOX  |  TEKST Jo Roets REGIE Jo Roets en Onny Huisink MUZIEKCOMPOSITIE Jan Van Outryve CHOREOGRAFIE Hildegard Draaijer en Sassan Saghar Yaghmai SPEL Radomira Dostal, Bas Heerkens, Bram Kwekkeboom, Denis Leuerer, Carole van Ditzhuyzen, Hassan Oumhamed, Naomi Mac Donald, Imro J. R. Willems MUZIKANTEN Verena Guido, Marleen Leicher, Norbert Pflanzer, Jan Van Outryve, Gürkan Küçüksentürk, Sara Lima, Nana Appiah en Milone Reigman VORMGEVING/POPPEN Onny Huisink, Caroline Teesing, Rolf Beelen, Roberta Amador KOSTUUMS Mieja Hollevoet
Pers
16/07/2001
Romantiek gaat heel goed samen met humor
"een romantische voorstelling in een sprookjesachtige entourage (...) een absolute aanrader. In de enscenering vloeien dans, poppenspel en muziek harmonisch in elkaar over. Als je bedenkt hoeveel kapiteins achter het stuur van dit schip hebben gestaan, wekt dit verbazing en bewondering."
01/2001
Laika boeit kleintjes met oude en nieuwe poëzie
"Met live muziek, dans en poppenspel maakte Laika van Floris en Blancefloer een sprankelend stuk jeugdtheater, het feeërieke decor van zachte kussens en oosterse geuren krijg je er gratis bij. (...) te koesteren jeugdtheater. Intimistisch en toch van deze tijd."
Het Nieuwsblad (Ilse Dewever)