Ontroerend Goed valt alweer in de prijzen
11/08/2012 - Els Van Steenberghe - Knack

Vrijdag 10 augustus 2012 werden op het podiumkunstenfestival Edinburgh Festival Fringe de eerste Fringe First Awards bekendgemaakt. Ontroerend Goed viel voor de vierde keer (na The Smile off Your Face (2007), Pubers Bestaan Niet (2008) en Intern (2009)) in de prijzen met de nieuwe productie All That Is Wrong.

Samen met coproducent Laika koos Ontroerend Goed ervoor om de voorstelling – na een reeks try-outs in het Drum Theatre Plymouth (dat de creatie ondersteunt) – in wereldpremière te laten gaan op dit jaarlijkse Edinburgh Festival Fringe. Het festival vindt tegelijkertijd plaats met het Edinburgh International Festival. Het ontstond in 1947 toen enkele theatergezelschappen zelf een festival oprichtten nadat bleek dat ze niet geselecteerd waren voor het grote Edinburgh International Festival. Sindsdien ontwikkelde dit Festival Fringe zich tot een heuse ‘theatermarkt’ die vooral op jonger en meer experimenteel werk mikt dan het Edinburgh International Festival.

All That Is Wrong – een monoloog van Koba Ryckewaert waarin de jonge actrice het hoofd tracht te bieden aan alle ellende in de wereld – werd er bedolven onder de positieve reacties en met een Fringe First Award bekroond. De prijs wordt uitgereikt door de Schotse krant The Scotsman voor 'uitzonderlijke prestaties in het schrijven van hedendaags theater'.