Vandaag
Ovar
zo 23 juli 2017
Piknik Horrifik
OP TOURNEE

Laika's hemels helse picknick gaat terug op tournee en reist tussen 23 juni en 23 juli door Vlaanderen en Portugal. Eerste halte Piknik Horrifik: het mooie domein van de Kolonie van Merksplas waar we vanaf 23 juni op uitnodiging van De Warande resideren.

"Bont vormgegeven en bovenal lekkere ervaring die je op een slimme manier de krop in de keel bezorgt. Theaterkok Peter De Bie toont opnieuw dat hij een uitmuntende en inventieve kok is."
Volgende week
vr 4, za 5 augustus 2017
De passant
NIEUWE CREATIE

De passant kon vanaf de première op het recenste Krokusfestival op bijzonder veel lof rekenen van publiek, binnen- en buitenlandse programmatoren. Als we alle enthousiaste reacties mogen geloven, een niet te missen voorstelling. 

"Zonder woorden, heel speels fysiek en met aandoenlijk beteuterde snoeten weten ze de angst voor het onbekende indrukwekkend te brengen. Schrijnend én grappig! Regisseur Michai Geyzen levert een knap staaltje beeldend theater. De passant is (weer eens) zo'n Laika-productie die de komende jaren over de hele wereld kan rondtrekken."
Binnenkort
za 12, zo 13 augustus 2017
za 19, zo 20, ma 21 augustus 2017
za 16, ma 18, di 19 september 2017
za 23, ma 25 september 2017
Zigzagkind
OP TOURNEE
Zigzagkind terug op tournee! 

Starten doen we deze zomer op het gloednieuwe festival in Tongeren, MoMeNT. Wie deze heerlijke familievoorstelling van Laika en het nieuwstedelijk vorig jaar miste, kan t/m 30 oktober zijn kans wagen in Tongeren, Heerlen, Antwerpen, Turnhout, Genk, Brugge, Dilbeek of Leuven. 

"Zigzagkind koestert de bonte vormgeving, de humor in het spel en de ongegeneerde hang naar ontroering die eigen is aan Laika-creaties. Maar dit stuk dankt zijn sterke vleugels ook aan de ingenieuze manier waarop de muziek doorheen het verhaal verweven wordt. Daarin is Het nieuwstedelijk dan weer een krak. "
Binnenkort
Bruxelles
di 8 augustus 2017
zo 20, ma 21, di 22 augustus 2017
ma 9, do 12 oktober 2017
vr 13 oktober 2017
Aardappelsoep
NIEUWE CREATIE

Aardappelsoep, een nieuwe voorstelling van Laika en Agora Theater, gaat over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Première op 22 maart om 15u in DE Studio, Antwerpen

"De aroma's die zich  verspreiden en het vuur waarmee Serong vertelt (met een steeds groter worden aardappel als substituut-varken), kunnen tellen."
Het nieuwsblad over Aardappelsoep
SALON AFUK

Laika en Monty organiseren samen SALON AFUK. In de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die het publiek laat kennismaken met legendarisch of moderne schrijvers en hun werken. 

Locatie: Monty, Montignystraat 3, 2018 Antwerpen. Info: www.monty.be

Laika Lexicon

Laika bestaat in 2016 15 jaar en dat vieren we met Laika Lexicon. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels kroop in zijn pen en bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto's en recepten toe. Blader het hier door of indien je het wil voelen, ruiken en bewonderen bestel dan snel een exemplaar.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Plan A
We nemen 't stad mee in handen
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika