Theaterstorm

Een nieuwe Theaterstorm raast door Matterhorn. De kinderen van basisschool Mozaïek uit Borgerhout komen bij Laika in residentie voor een reeks workshops drama, dans en muziek onder leiding van docenten Patricia Goemaere, Jo-An Lauwaert en Peter Spaepen. Een week lang scheppen ze samen een nieuwe wereld: ZWERFLAND.  Toonmoment: vrijdag 27 november om 17u in Matterhorn. Iedereen welkom na een seintje op info@laika.be .

Vandaag
do 26 november 2015
Volgende week
Merelbeke
vr 4 december 2015
Cyrano
OP TOURNEE

Laika herneemt, op vraag van velen, de succesvolle voorstelling Cyrano naar het bekende toneelstuk van Edmond Rostand. Cyrano toert van 2 oktober t/m 4 december opnieuw door Vlaanderen. Vanaf 11 maart 2016 spelen Benny Ceuppens, Koen Janssen en Tanya Zabarylo in Noord-Frankrijk de Franstalige versie. 

"Elk speels visueel hoogstandje draagt bij aan de inventiviteit van deze sublieme voorstelling. (...) een voorstelling die met schijnbaar gemak recht naar je keel grijpt. "
Laika en cultuurproject EXPERIENCE 2050

Op Antwerpen Linkeroever, waar Laika sinds 2009 met BLOK-BLOC een beetje thuis is, ging Silke De Bruyne aan de slag met kinderen uit de buurt. Dit weekend sloten ze de workshops samen feestelijk af. De kinderen waren uitgelaten over de voorbije samenwerking. 

Laika schreef mee aan de klimaatbrief

De cultuursector maakt zich op voor een ambitieus akkoord op de Klimaattop in Parijs en roept de Belgische overheden op om tot het uiterste te gaan in de strijd tegen de klimaatverandering. Lees meer op Mo.be .

Laika betreurt het overlijden van Dora van der Groen

Zij was een inspirerend docent voor veel theatermakers en spelers die met Laika samenwerkten.

We wensen veel sterkte aan haar familie en vrienden.

Binnenkort
ma 1, di 2 februari 2016
do 4 februari 2016
ma 15 februari 2016
di 16 februari 2016
Konijn met pruimen
NIEUWE CREATIE

Laika zet samen met BOS+, de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter en meer bos in Vlaanderen en de wereld, een project op poten omtrent ecologie en duurzaamheid. Dimitri Verhulst leverde een gloednieuwe theatertekst. Aïcha Cissé, Janne Desmet, Arne De Tremerie en Frank Dierens spelen. 

"...de voorstelling neemt je als een wervelwind mee in een hoos vol emoties. "
Keep the oil in the ground

In het Amazonegebied wordt op grote schaal geboord naar gas en aardolie, met een zware impact op mens en milieu. Onze westerse levensstijl hangt daar mee samen: we zijn immers allemaal, zonder er bij stil te staan, afhankelijk van olie. BOS+ en Laika willen met 'Olie drijft boven' leerlingen van het 4e tot het 6e jaar secundair onderwijs zelf een positief antwoord op deze problematiek laten bieden. 

Binnenkort
zo 17 januari 2016
Laureaat TAZ2015

Über-Ich werd door de jeugdjury van Theater Aan Zee 2015 bekroond met de Mu-zee-Umprijs. Proficiat Michai Geyzen, Boris Van Severen, Robbert Vervloet, Braam Verreth en Ephraim Cielen!

Feestelijk menu vol sprookjes

Laika's en Theater FroeFroe's eerste voorstelling van het nieuwe seizoen is zowel door publiek als pers uitgelaten onthaald. Laat hier je eigen reactie achter! 

""...een pareltje van visueel, talig en culinair plezier." "
De keuken van Pentamerone

Een deel van de recepten vind je op Laika's keuken. Lees hier ook hoe Peter De Bie zich liet inspireren door de verhalen van Pentamerone. Ben je op zoek naar een ander recept, stuur ons dan een mailtje op: info@laika.be.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika