Volgende week
vr 16, za 17, zo 18 december 2016
BORGERHUIS
NIEUWE CREATIE

BORGERHUIS is een nieuw festival dat we samen met kunstZ, de Roovers, Muziektheater Transparant en Kopspel organiseren. Voor de eerste editie nodigen we de theatermakers Silke Melis en Gwen van Erp van ROESTgroep uit. Zij gaan van deur tot deur in onze Borgerhoutse buurt. Ze verzamelen voorwerpen, ideeën, liederen, acteurs en stunts. Met al dat materiaal maken ze een bruisende revue waarin elke buurtbewoner zijn bijdrage zal herkennen, maar die ook iets vertelt over de veelkleurige buurt waarin we werken. Van vrijdag 16 t/m zondag 18 december gooien we de deuren van Matterhorn open. Iedereen welkom!

Vandaag
vr 9 december 2016
Morgen
za 10 december 2016
Deze week
zo 11 december 2016
Peer
OP TOURNEE

De kleuterhit van het eerste uur, Peer, start een nieuw leven en is vanaf 1 oktober terug in Vlaanderen en Nederland te zien.

"Peer is tot zo’n theaterklassieker uitgegroeid waarop elke kleuter recht heeft. "
Aardappelsoep
NIEUWE CREATIE

Laika en Agora Theater repeteren volop aan een nieuwe voorstelling die dit seizoen langs de lagere scholen zal reizen. Aardappelsoep gaat over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. 

Binnenkort
ma 9 januari 2017
di 10 januari 2017
do 12 januari 2017
vr 13 januari 2017
Konijn met pruimen
OP TOURNEE

Op vraag van velen hernemen we graag Konijn met pruimen. Van 9 januari t/m 9 maart laten we het konijn garen tussen Waregem en Herk-de-Stad. 

"Dit is Dimitri Verhulst op zijn best. Hij levert in opdracht van BOS+ en Laika een slim gecomponeerde tekst waarin de ecologische crisis haast moeiteloos verweeft met een familiecrisis....Eens op kruissnelheid neemt de voorstelling je als een wervelwind mee in een hoos vol emoties....De enige bloemen die op het einde van de avond nog bloeien, zijn de exemplaren op de fleurige legging van de moeder. Schoon en tragisch veelzeggend tegelijkertijd."
Knack Focus over Konijn met pruimen
Laika Lexicon

Laika bestaat in 2016 15 jaar en dat vieren we met een boek: Laika Lexicon. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels kroop in zijn pen en bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto's en recepten toe. Blader het hier door of indien je het wil voelen, ruiken en bewonderen bestel dan snel een exemplaar.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika