Deze week
zo 14 februari 2016
Volgende week
ma 15, di 16 februari 2016
Binnenkort
di 1, wo 2, do 3 maart 2016
Zigzagkind
NIEUWE CREATIE

Zigzagkind van Laika en het nieuwstedelijk is op 4 en 5 februari te gast van Krokusfestival, cultuurcentrum Hasselt. Nadien nog te zien in Bronks, Brussel en DE Studio, Antwerpen. Zigzagkind in De Morgen. Reageren kan je hier

"Zigzagkind koestert de bonte vormgeving, de humor in het spel en de ongegeneerde hang naar ontroering die eigen is aan Laika-creaties. "
Volgende week
ma 15 februari 2016
di 16 februari 2016
do 18 februari 2016
Konijn met pruimen
NIEUWE CREATIE

Laika zet samen met BOS+, de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter en meer bos in Vlaanderen en de wereld, een project op poten omtrent ecologie en duurzaamheid. Dimitri Verhulst leverde een gloednieuwe theatertekst. Aïcha Cissé, Janne Desmet, Arne De Tremerie en Frank Dierens spelen. 

"Dit stuk is een ware hit onder het schoolpubliek: dikke fun, en toch stapt niemand onveranderd de zaal uit."
Keep the oil in the ground

In het Amazonegebied wordt op grote schaal geboord naar gas en aardolie, met een zware impact op mens en milieu. Onze westerse levensstijl hangt daar mee samen: we zijn immers allemaal, zonder er bij stil te staan, afhankelijk van olie. BOS+ en Laika willen met 'Olie drijft boven' leerlingen van het 4e tot het 6e jaar secundair onderwijs zelf een positief antwoord op deze problematiek laten bieden. 

Volgende week
ma 15, di 16 februari 2016
vr 19 februari 2016
zo 21 februari 2016
Zetels van goud
OP TOURNEE

Zetels van goud blijft veel gevraagd. Voor het vierde jaar op rij reist dit klein verhaal over grote vrienden langs scholen en theaterzalen.

"Op kussentjes schept een klasje zesjarigen, net als wat allochtone moeders achteraan, zichtbaar plezier in Zetels van goud, een frisse kindervoorstelling van Laika op tekst van Rachida Lamrabet. "
De Standaard over Zetels van goud
Binnenkort
ma 29 februari 2016
di 1 maart 2016
Laureaat TAZ2015

Über-Ich werd door de jeugdjury van Theater Aan Zee 2015 bekroond met de Mu-zee-Umprijs. Proficiat Michai Geyzen, Boris Van Severen, Robbert Vervloet, Braam Verreth en Ephraim Cielen!

"ÜBER-ICH heeft het allemaal: emotie, humor, fantastische tekst, zeer indrukwekkende acteerprestaties, een locatie om u tegen te zeggen, afwisseling en originaliteit. Kortom geweldig theater!"
Binnenkort
vr 11, za 12, zo 13 maart 2016
di 15 maart 2016
Cyrano
OP TOURNEE

Na de succesvolle tournee door Vlaanderen,  spelen Benny Ceuppens, Koen Janssen en Tanya Zabarylo vanaf 11 maart 2016 in Noord-Frankrijk de Franstalige versie van Cyrano.

"Elk speels visueel hoogstandje draagt bij aan de inventiviteit van deze sublieme voorstelling die nergens luidruchtig wordt, maar steevast naar binnen wijst. (...) ondanks de vele ideeën die erin verwerkt zijn, wordt deze Cyrano een voorstelling die met schijnbaar gemak recht naar je keel grijpt."
Cutting Edge over Cyrano
Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika