Binnenkort
ma 6, di 7 februari 2017
wo 8, do 9 februari 2017
vr 10 februari 2017
ma 13 februari 2017
Konijn met pruimen
OP TOURNEE

Op vraag van velen hernemen we graag Konijn met pruimen. Van 9 januari t/m 9 maart laten we het konijn garen tussen Waregem en Herk-de-Stad. 

"Dit is Dimitri Verhulst op zijn best. Hij levert in opdracht van BOS+ en Laika een slim gecomponeerde tekst waarin de ecologische crisis haast moeiteloos verweeft met een familiecrisis....Eens op kruissnelheid neemt de voorstelling je als een wervelwind mee in een hoos vol emoties....De enige bloemen die op het einde van de avond nog bloeien, zijn de exemplaren op de fleurige legging van de moeder. Schoon en tragisch veelzeggend tegelijkertijd."
Knack Focus over Konijn met pruimen
SALON AFUK

Laika en Monty organiseren op vier maandagavonden in 2017 SALON AFUK . Vijf in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Vijf acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die het publiek laat kennismaken met legendarisch of moderne schrijvers en hun werken. 

Met o.a. Mustafa Kör, Fikry El Azzouzi, Meryem Kanmaz, Rachida Lamrabet, Birsen Taspinar, Mokhalled Rasem, Chokri Ben Chikha, Arbi El Ayachi, ….

Eerste avond op maandag 30 januari 2017 om 20u30. Volgende avonden op 20 februari, 24 april, 29 mei 2017. Locatie: Monty, Montignystraat 3, 2018 Antwerpen. Info: www.monty.be

Volgende week
do 2 februari 2017
zo 5 februari 2017
Binnenkort
ma 6, di 7 februari 2017
do 9, vr 10 februari 2017
NIPT
OP TOURNEE

Na de inspirerende avonturen op het Aziatische continent, reist NIPT binnenkort terug langs de Vlaamse theaters!

"NIPT is een pleidooi voor tolerantie en voor het vermogen om in harmonie samen te leven. En dit alles op maat van jonge kinderen. "
Esslinger Zeitung over NIPT
Binnenkort
Hasselt
za 25 februari 2017
di 28 februari 2017
wo 1 maart 2017
vr 3 maart 2017
De passant
NIEUWE CREATIE

Binnenkort starten de repetities voor De Passant, een beeldende voorstelling van Laika en Michai Geyzen over 'thuis zijn',  die in première gaat op het Krokusfestival in Cultuurcentrum Hasselt. 

"Ik hou van de slaapkamer en van het bed, omdat ik hier troost en vreugde en genot en rust vind. Als ik in deze kamer ben, dan spreekt en weent mijn ziel.  - Een Palestijnse jongen over thuis."
Binnenkort
wo 22 maart 2017
Borgerhout
vr 24 maart 2017
di 18 april 2017
wo 19 april 2017
Aardappelsoep
NIEUWE CREATIE

Laika en Agora Theater repeteren volop aan een nieuwe voorstelling die dit seizoen langs de lagere scholen zal reizen. Aardappelsoep gaat over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. 

Laika Lexicon

Laika bestaat in 2016 15 jaar en dat vieren we met een boek: Laika Lexicon. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels kroop in zijn pen en bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto's en recepten toe. Blader het hier door of indien je het wil voelen, ruiken en bewonderen bestel dan snel een exemplaar.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika