Deze week
vr 2, za 3 juni 2017
Volgende week
vr 9, za 10 juni 2017
Pentamerone
OP TOURNEE

Pentamerone van Laika en FroeFroe gaat terug op tournee! Vanaf 11 april serveren acteurs, poppen en muzikanten u weer universele, grappige, en gruwelijke verhalen over liefde, lust en andere (on)deugden gelardeerd met de heerlijkste gerechten. Eerste halte De Roma in Antwerpen waar we van 11 t/m 15 april te zien zijn. 

"De regisseurs Jo Roets (Laika) en Marc Maillard (FroeFroe) hebben samen met de culinaire regisseur Peter De Bie (Laika) een schitterend evenwicht gevonden tussen slapstick en tragiek, tussen tekst en beeld, tussen menselijke en poppen-personages. Het geheel is een feestelijke synergie van theater, muziek, poppenspel, van horen en zien, van smaken."
Vandaag
ma 29 mei 2017
Morgen
di 30 mei 2017
Deze week
do 1 juni 2017
Aardappelsoep
NIEUWE CREATIE

Aardappelsoep, een nieuwe voorstelling van Laika en Agora Theater, gaat over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Première op 22 maart om 15u in DE Studio, Antwerpen

"De aroma's die zich  verspreiden en het vuur waarmee Serong vertelt (met een steeds groter worden aardappel als substituut-varken), kunnen tellen."
Het nieuwsblad over Aardappelsoep
SALON AFUK

Laika en Monty organiseren op vier maandagavonden SALON AFUK. Vijf in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Vijf acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die het publiek laat kennismaken met legendarisch of moderne schrijvers en hun werken. 

Volgende avonden op 24 april, 29 mei. Locatie: Monty, Montignystraat 3, 2018 Antwerpen. Info: www.monty.be

Vandaag
ma 29 mei 2017
Morgen
di 30 mei 2017
NIPT
OP TOURNEE

Na de inspirerende avonturen op het Aziatische continent, reist NIPT terug langs de Vlaamse theaters!

"NIPT is een pleidooi voor tolerantie en voor het vermogen om in harmonie samen te leven. En dit alles op maat van jonge kinderen. "
Esslinger Zeitung over NIPT
Binnenkort
vr 4, za 5 augustus 2017
De passant
NIEUWE CREATIE

De passant kon de voorbije weken op bijzonder veel lof rekenen van publiek, binnen- en buitenlandse programmatoren. Als we alle enthousiaste reacties mogen geloven, een niet te missen voorstelling. 

"Zonder woorden, heel speels fysiek en met aandoenlijk beteuterde snoeten weten ze de angst voor het onbekende indrukwekkend te brengen. Schrijnend én grappig! Regisseur Michai Geyzen levert een knap staaltje beeldend theater. De passant is (weer eens) zo'n Laika-productie die de komende jaren over de hele wereld kan rondtrekken."
Laika Lexicon

Laika bestaat in 2016 15 jaar en dat vieren we met een boek: Laika Lexicon. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels kroop in zijn pen en bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto's en recepten toe. Blader het hier door of indien je het wil voelen, ruiken en bewonderen bestel dan snel een exemplaar.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Plan A
We nemen 't stad mee in handen
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika