Deze week
Hasselt
za 25 februari 2017
Volgende week
di 28 februari 2017
wo 1 maart 2017
vr 3 maart 2017
De passant
NIEUWE CREATIE

Michai Geyzen en zijn ploeg repeteren volop aan De passant, een beeldende voorstelling over 'thuis zijn'. Première op zaterdag 25 februari om 14u op Krokusfestival in Cultuurcentrum Hasselt. 

Binnenkort
wo 22 maart 2017
Borgerhout
vr 24 maart 2017
di 18 april 2017
wo 19 april 2017
Aardappelsoep
NIEUWE CREATIE

Aardappelsoep, een nieuwe voorstelling van Laika en Agora Theater, gaat over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. Op zaterdag 25 en zondag 26 februari try-outen we Aardappelsoep op Dagen Zonder Vlees Tafelt in het Felixpakhuis in Antwerpen. 

Pentamerone van Laika en FroeFroe gaat terug op tournee! Vanaf 11 april serveren acteurs, poppen en muzikanten u weer universele, grappige, en gruwelijke verhalen over liefde, lust en andere (on)deugden gelardeerd met de heerlijkste gerechten. Eerste halte De Roma in Antwerpen waar we van 11 t/m 15 april te zien zijn. 

SALON AFUK

Laika en Monty organiseren op vier maandagavonden SALON AFUK. Vijf in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Vijf acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die het publiek laat kennismaken met legendarisch of moderne schrijvers en hun werken. 

Volgende avonden op 20 februari, 24 april, 29 mei. Locatie: Monty, Montignystraat 3, 2018 Antwerpen. Info: www.monty.be

Morgen
do 23 februari 2017
Deze week
vr 24 februari 2017
zo 26 februari 2017
NIPT
OP TOURNEE

Na de inspirerende avonturen op het Aziatische continent, reist NIPT terug langs de Vlaamse theaters!

"NIPT is een pleidooi voor tolerantie en voor het vermogen om in harmonie samen te leven. En dit alles op maat van jonge kinderen. "
Esslinger Zeitung over NIPT
Morgen
do 23 februari 2017
Deze week
vr 24 februari 2017
Binnenkort
ma 6, di 7 maart 2017
Konijn met pruimen
OP TOURNEE

Op vraag van velen hernemen we graag Konijn met pruimen. Van 9 januari t/m 9 maart laten we het konijn garen tussen Waregem en Herk-de-Stad. 

"Dit is Dimitri Verhulst op zijn best. Hij levert in opdracht van BOS+ en Laika een slim gecomponeerde tekst waarin de ecologische crisis haast moeiteloos verweeft met een familiecrisis....Eens op kruissnelheid neemt de voorstelling je als een wervelwind mee in een hoos vol emoties....De enige bloemen die op het einde van de avond nog bloeien, zijn de exemplaren op de fleurige legging van de moeder. Schoon en tragisch veelzeggend tegelijkertijd."
Knack Focus over Konijn met pruimen
Laika Lexicon

Laika bestaat in 2016 15 jaar en dat vieren we met een boek: Laika Lexicon. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels kroop in zijn pen en bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto's en recepten toe. Blader het hier door of indien je het wil voelen, ruiken en bewonderen bestel dan snel een exemplaar.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika