Binnenkort
di 2, wo 3, do 4 januari 2018
vr 5 januari 2018
Zigzagkind
OP TOURNEE
"Zigzagkind koestert de bonte vormgeving, de humor in het spel en de ongegeneerde hang naar ontroering die eigen is aan Laika-creaties. Maar dit stuk dankt zijn sterke vleugels ook aan de ingenieuze manier waarop de muziek doorheen het verhaal verweven wordt. Daarin is Het nieuwstedelijk dan weer een krak. "
Feux d'Hiver

Van 27 t/m 31 december is Laika te gast in het feestelijk winterfestival Feux d'Hiver in Calais, met een culinaire retrospectieve van meer dan 15 jaar zintuiglijke voorstellingen in Le Channel. Peter De Bie kookt de vlammen uit de pan op hun magische site. Inspiratie voor een hartverwarmend dagje uit vind je op: http://lechannel.fr/fr/eveneent/feux-dhiver/

Vandaag
Lisboa
vr 15 december 2017
Morgen
Lisboa
za 16 december 2017
Binnenkort
za 6, zo 7 januari 2018
De passant
OP TOURNEE
"Zonder woorden, heel speels fysiek en met aandoenlijk beteuterde snoeten weten ze de angst voor het onbekende indrukwekkend te brengen. Schrijnend én grappig! De passant is (weer eens) zo'n Laika-productie die de komende jaren over de hele wereld kan rondtrekken."
De Bond over De passant
Binnenkort
Bruxelles
di 26 december 2018
di 9, wo 10, do 11 januari 2018
zo 21 januari 2018
Molenbeek-St-Jean
vr 26 januari 2018
Aardappelsoep
OP TOURNEE

Aardappelsoep van Laika en Agora Theater is een voorstelling over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep. 

"De aroma's die zich verspreiden en het vuur waarmee Serong vertelt, kunnen tellen."
Het nieuwsblad over Aardappelsoep
Neem ons mee naar jouw kookeiland! 

In april 2018 gaat Laika in première met CANTINA, een nieuwe zintuiglijke voorstelling over de noodzaak van dromen en de collectieve strijd om hoop te blijven bewaren. Een feestelijke kantine waar geheimen op tafel gegooid worden en de toekomst gekoesterd wordt. Ter voorbereiding van dit project vinden ateliers plaats in drie wijken rond Antwerpen. Wees welkom op de toonmomenten van de ateliers, na een seintje aan info@laika.be, op:

Vr 8 dec. 19u30:  Linkeroever, Elsschot
Vr 15 dec. 19u: OC Luchtbal
Ma 18 dec. 19u30: OC Nova Kiel

Het nieuwe Klein Magazijn is uit! 

Klein Magazijn 7 ... dat zijn acht jeugdtheaterstukken in één boek. Vermaarde verhalen in een nieuw jasje en hedendaagse thema’s als ongekunsteld spel. Over kwakzalvers, kwali-tijd en vers geschoten fazant. 
Over verbrokkelende families, verstikkende codes, machtsconflicten en terreur. 
Voor jong en oud. Om te lezen, te spelen of een muziekje in te horen.  

Met de integrale tekst van Konijn met pruimen !

SALON AFUK

Laika en Monty organiseren samen SALON AFUK. In de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Acteurs lezen. Elke avond een bloemlezing die het publiek laat kennismaken met legendarisch of moderne schrijvers en hun werken. Salon Afuk # 7, laatste editie in 2017: maandag 18 december 2017 om 20u30 in Monty, Montignystraat 3, 2018 Antwerpen. Info: www.monty.be . 

Laika Lexicon

Laika bestaat in 2016 15 jaar en dat vieren we met Laika Lexicon. Schrijver en wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels kroop in zijn pen en bedacht 26 begrippen voor het werk van Laika vroeger en nu. Zelf doken we in onze archieven en voegden tekstfragmenten, foto's en recepten toe. Blader het hier door of indien je het wil voelen, ruiken en bewonderen bestel dan snel een exemplaar.

Facebook
Like en volg Laika
Vimeo
Bekijk trailers en reportages
Matterhorn
Onze nieuwe thuishaven in Borgerhout
Theaterstorm in Borgerhout
Laika slaat een brug naar de buurt
Schrijverspodium
Alle theaterteksten van Laika online
Plan A
We nemen 't stad mee in handen
Hart boven Hard
krijgt alle steun van Laika