Petroesjka5+
Balletsprookje met groot orkest

Een poppenspeler is wreed, hij houdt de touwen strak. Zijn marionetten willen graag zo veel meer zijn dan een stuk hout dat is geverfd en met koord vastgemaakt. Ze willen een ziel hebben en op eigen benen staan. Een hond, brutaal en vrij, let niet op de touwtjes en zet het marionettentheater op zijn kop.

Jo Roets en Jan Van Outryve werkten al eerder samen aan Floris en Blancefloer en ARTHUR. Nu brengen ze een verrassende theaterversie van de balletklassieker Petroesjka (1911) van Igor Stravinski. Judith Herzberg schrijft een nieuw stuk rond de marionet Petroesjka. Deze muzikale theatervoorstelling met een grote orkestbezetting is alleen in HETPALEIS te zien.

"Heel soms / beweegt er iets bij mij, dan tril / ik of zoiets ik weet niet / hoe dat heet / Ik weet alleen / dat het er is en dat de poppenspeler / zich vergist"
Wat vond je van Petroesjka? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
Een samenwerking met deFilharmonie  |  MUZIEK Igor Stravinski, Jan Van Outryve TEKST Judith Herzberg REGIE Jo Roets DIRIGENT Steven Verhaert ORKEST deFilharmonie CHOREOGRFIE Natascha Pire SPEL Christian Celini, Tine Embrechts, Gert Jochems, Bob Selderslaghs DECOR Peter De Bie LICHT Rob Van Ertvelde KOSTUUMS Mieja Hollevoet DRAMATURGIE Bart Van den Eynde PRODUCTIE EN TECHNIEK Pieter Smet, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver
Speeldata
Toon voorbije speeldataVerberg voorbije speeldata
November 2005
Antwerpen
HETPALEIS 03 202 83 60
za26/1115:00 Première, 20:00
zo27/1115:00
di29/1111:00, 13:30
wo30/1111:00, 15:00
Pers
28/11/2005
Interview met Paul Verduykt
"Het is een eigentijds sprookje geworden op die vrijheidsdrang en tegelijkertijd op het thema van de liefde. (...) een schitterende homogene mix van theater en muziek; het is écht wel aan te raden..."
Klara/Fresco
25/11/2005
Een hoofdrol voor Stravinsky
"De muziek krijgt de hoofdrol. De feestelijke kleuren, de expressionistische hoekigheid, de tintelende ritmes: ze vertellen op zich al een verhaal."
23/11/2005
Stravinsky voor kinderen
"dirigent Steven Verhaert: Het is boeiend om wegen te zoeken die klassiek dichter bij de jeugd kunnen brengen."
Gazet Van Antwerpen (Ilse Dewever)
Affiche