BLOK-BLOC 2018 
Festival op Linkeroever, Luchtbal en het Kiel

BLOK-BLOC is een bruisend festival in en rond Antwerpse flatgebouwen, georganiseerd door Laika in samenwerking met vele andere partners. Dit jaar vindt BLOK-BLOC voor het eerst plaats in drie wijken. Zowel op Linkeroever, Kiel als Luchtbal strijken we neer met ateliers, voorstellingen, openluchtworkshops en familiedagen. De bewoners van de wijk, zowel volwassenen als jongeren, spelen een belangrijke rol en werken samen met professionele acteurs en regisseurs.

BLOK-BLOC speelt zich af in de hele buurt: een tent op het plein, een appartement in de woonblok, de ondergrondse parkeergarage, de nabijgelegen schouwburg, het ontmoetingscentrum, het grasveld. We brengen theater, dans, muziek en lekker eten tot op de schoot van de toeschouwers.

BLOK-BLOC wil bewoners en andere toeschouwers op een andere manier naar de buurt laten kijken en vond eerder plaats in 2009, 2011 en 2013 op Linkeroever.

Bij de editie 2018 is er een rode draad: CANTINA. In een kantine ontmoeten mensen elkaar, vertellen ze vol gloed over hun dromen en idealen. Sinds september 2017 werken we met volwassenen uit de drie buurten rond dit thema. Daarna maken we er een voorstelling over waarin ook een aantal wijkbewoners meespelen. CANTINA reist daarna naar Modena (Italië), Valletta (Malta), Alençon (Frankrijk).

Op Linkeroever werken jongeren van het Lyceum Linkeroever samen met jongeren van Koninklijk Lyceum Antwerpen aan Blue Monday, over een plek waar jongeren samenkomen, samen hangen, lachen en vechten.

Op Luchtbal repeteren kinderen van het theateratelier Compagnie Airball en van de lagere scholen Sportomundo en De Optimist wekelijks aan BEEs.

Beide voorstellingen zullen te zien zijn op BLOK-BLOC.

BLOK-BLOC Linkeroever: 13, 14, 15 april 2018

BLOK-BLOC Kiel: 20, 21, 22 april 2018

BLOK-BLOC Luchtbal: 27, 28, 29 april 2018

Bekijk het volledige programma van BLOK-BLOC 2018 te Antwerpen Linkeroever, Kiel en Luchtbal hier.

Wat vond je van BLOK-BLOC 2018? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
IN SAMENWERKING MET Antwerpen Boekenstad, Compagnie Airball, basisscholen De Dobbelsteen, School aan de Stroom, Apenstaartjes, Sint-Anna Goethe (Linkeroever), basisscholen Sportomundo en De Optimist (Luchtbal), BeHuman, bewonersgroepen HELO en Onze Stad Ons Huis, Buro voor Stedelijk Enthousiasme, Buurtsport, De Klopperij, DE Studio, Ell Circo D’ell Fuego, Fameus, Antonio Fernandez, Fiëbre, Gezusters Hirngespinst, hetpaleis, imker Rik Echelpoels, inti, JES Luchtbal, Koninklijk Lyceum Antwerpen, Mama’s Open Mic, Mestizo Arts Festival, Simone Milsdochter, Monty, Muziektheater Transparant, OOGST, Pikz Palace, Samentuin Luchtbal, Star Boy Collectief, Stedelijk Lyceum Linkeroever, Theater FroeFroe, Toneelacademie Maastricht, Toneelhuis, Woonhaven, Youth Zone en vele, vele anderen... MET DE STEUN VAN District Antwerpen en Vlaamse Gemeenschap  |  BLOK-BLOC is een festival van Laika, kunstZ en de culturele ontmoetingscentra Elsschot, Nova en Luchtbal
Speeldata
Toon voorbije speeldataVerberg voorbije speeldata
April 2018
Antwerpen
OC Elsschot 03 543 90 30
vr13/04
za14/04
zo15/04
Antwerpen
OC Nova 03 259 04 20
vr20/04
za21/04
zo22/04
Antwerpen
BLOK2030 03/543 90 30
vr27/04
za28/04
zo29/04
Pers
26/04/2018
Participatie is een oefening in nederigheid
"Hoe houd je vanuit de kunsten voeling met de maatschappelijke realiteit en betrek je nieuwe publieken? De participatieve festivals BLOK-BLOC en ENTER zoeken het deze dagen gelijktijdig uit in Antwerpen en Brussel. Trekkers Bie Vancraeynest en Jo Roets lichten toe wat de stad meer kan bieden dan de schouwburg."
16/04/2018
Sociaal-artistiek buurtfestival Blok-Bloc van start tussen woontorens
"We kijken nu met andere ogen naar onze buurt"
Affiche