Slaapwakker6+
Tussen droom en nachtmerrie

Bedtijd, een klein meisje onder de lakens. Ze is niet moe, in haar hoofd is het nog veel te druk. Bovendien gebeuren er vreemde dingen onder haar bed. Is het echt? Of lijkt dat alleen maar zo? Ze valt van de ene vraag in het andere antwoord. Onder haar bed en in haar hoofd. Verbaasd zoekt ze zich een weg langs bange en blije dromen, verhalen en fantasieën. Het meisje wil al lang niet meer slapen. Slaapwakker blijven is pas écht spannend.

De wereld is wonderbaarlijk voor zesjarigen. Niet gehinderd door dorre feiten bouwen ze aan hun eigen samenhang der dingen.

Bart Van den Eynde grijpt in deze voorstelling naar een klassiek gegeven uit de kinderliteratuur: alleen in bed. Klank, beeld en spel vloeien samen tot een wereld van wonderen, waarin werkelijkheid en droom niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Figuren uit een tekenfilm, live gemanipuleerd, en een marimba-muzikant zijn de kompanen van het nieuwsgierige meisje bij haar reis door de nacht.

Wat vond je van Slaapwakker? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
CONCEPT EN REGIE Bart Van den Eynde TEKST Frederike Hijink SPEL Inge Paulussen/Esther de Koning MUZIEK Norbert Pflanzer ANIMATIE Wies Hermans (De Filmfabriek) VORMGEVING De Filmfabriek KOSTUUMS Annemieke Swinkels LICHT Rob Van Ertvelde TECHNIEK Leen Mertens, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver
Pers
11/10/2002
Fantaseren in en onder je bed
"De productie volgt het ritme van het woelen, het draaien, het willen dromen en niet durven. Het is niet alleen de herkenbare inhoud, maar ook het natuurlijke in het spel, de muziek en de animatie, die Slaapwakker tot een fijne theaterervaring maken. Om even heerlijk hij weg te dromen."
De Bond (Tuur Devens)
10/10/2002
Laika klapt uit het kinderbed
"Tussen waken en dromen liggen er voldoende avonturen op de loer. Waar kinderen associatief allemaal aan denken, zeggen en zingen, daar heeft Slaapwakker oog voor."
04/10/2002
Dollen onder de lakens
"speels, grappig, helder en sfeerrijk."
02/10/2002
Met Laika in bed: dromen uit een kinderkamer
"De video-animatie geeft aan de voorstelling kleur én spanning (...) een aangename kindervoorstelling"
Zone 03 (Eddy Vaes)
01/10/2002
Laika weet klein en groot te boeien
"Slaapwakker heet de nieuwste - en alweer briljant vormgegeven - voorstelling van kinder- en jeugdtheatergezelschap Laika. (...) in deze voorstelling hoor je prachtige muziek en poëzie. Slaapwakker is gewoon een theaterfeest."
Gazet Van Antwerpen (Peter Haex)
30/09/2002
Slaapwakker
"een productie die zowel visueel als akoestisch of auditief heel aanstekelijk werkt. (...) een heel sfeervolle voorstelling, een heel boeiend concept"
Klara/Fresco (Interview met Paul Verduyckt)
Affiche