Slaapwakker6+

Bedtijd, een klein meisje onder de lakens. Ze is niet moe, in haar hoofd is het nog veel te druk. Bovendien gebeuren er vreemde dingen onder haar bed. Is het echt? Of lijkt dat alleen maar zo? Ze valt van de ene vraag in het andere antwoord. Onder haar bed en in haar hoofd. Verbaasd zoekt ze zich een weg langs bange en blije dromen, verhalen en fantasieën. Het meisje wil al lang niet meer slapen. Slaapwakker blijven is pas écht spannend.

De wereld is wonderbaarlijk voor zesjarigen. Niet gehinderd door dorre feiten bouwen ze aan hun eigen samenhang der dingen.

Bart Van den Eynde grijpt in deze voorstelling naar een klassiek gegeven uit de kinderliteratuur: alleen in bed. Klank, beeld en spel vloeien samen tot een wereld van wonderen, waarin werkelijkheid en droom niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Figuren uit een tekenfilm, live gemanipuleerd, en een marimba-muzikant zijn de kompanen van het nieuwsgierige meisje bij haar reis door de nacht.

Wat vond je van Slaapwakker? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
CONCEPT EN REGIE Bart Van den Eynde TEKST Frederike Hijink SPEL Inge Paulussen/Esther de Koning MUZIEK Norbert Pflanzer ANIMATIE Wies Hermans (De Filmfabriek) VORMGEVING De Filmfabriek KOSTUUMS Annemieke Swinkels LICHT Rob Van Ertvelde TECHNIEK Leen Mertens, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver