De zoete smaak van versmade vrouwen
09/08/2012 - Mieske van Eck - Brabants Dagblad

Muziek, eten en erotiek. Is er een goddelijker combinatie denkbaar? Laika/Transparant serveerde gisterenavond de onweerstaanbare voorstelling Opera Buffa voor de laatste keer al weer op deze editie van de Boulevard. De Vlaamse theatermakers gaven een heel eigen culinaire draai aan de opera Don Giovanni van Mozart, misschien wel de sterkste opera ooit gemaakt doordat tekst en muziek elkaar zo goed aanvullen. Jan van Outryve bewerkte de muziek van Mozart voor viool, basgitaar en hammondorgel en Peter de Bie verzon er een smakelijk en prikkelend maal bij.

Vrouwenversierder Don Giovanni is bij Laika de chefkok Giovanni voor wie het vrouwelijke keukenpersoneel en ook de vrouwelijke gasten niet veilig zijn. Zelfs vrouwen die hem doorzien, vallen als een blok voor hem. Tot de slachtoffers zich aaneensluiten om hem een zoete wraak te bereiden.

Maar voor het zover is zitten de spelers elkaar na over de tafels en zingen ze prachtig over liefde, afgunst en wraak.

Terwijl het publiek zich te goed doet aan drank en spijs, ontrolt zich een spannend, komisch verhaal. Zowel in spel als in muziek doet Laika recht aan Mozart.

Recensies