Odilia is een jonge muze. Ze is nog maar acht maar wil toch al alleen gaan wonen. In de krant leest ze een advertentie voor inspirerend werk. Ze haast zich naar het bureau voor een sollicitatiegesprek. Helaas, ze is te laat en het gesprek wordt een ramp. Dan beslist ze om zelf naar haar dichter op zoek te gaan. Een muze zorgt ervoor dat hij goede ideeën krijgt, mooie zinnen opschrijft of prachtige schilderijen maakt. Muze zijn is een druk beroep!
In deze voorstelling neemt Odilia ons op sleeptouw in haar wereld. Het is een labyrinth waarvan de muren videoschermen zijn. Op die schermen kijken we in het hoofd van Odilia. Zo toont ze ons haar fantastische, poëtische en spannende hersenspinsels. Volg Odilia en kijk door haar bijzondere ogen naar de wereld
Laika heeft een bijzondere relatie met Portugal. Tijdens één van onze projecten ter plekke ontmoetten we de Portugese vormgeefster, videaste en dramaturge Patricia Portela, ondertussen in Vlaanderen ook bekend van haar succesrijkeFlatland Trilogie (2004-2006) en Banquete (2007). Gefascineerd door haar werk vroeg Laika haar een voorstelling voor kinderen te maken. De Portugese versie van Odilia ging op 8 oktober 2006 in première in Lissabon, toerde door Portugal en speelde in Duitsland en Noorwegen. Het jonge publiek liet zich graag op sleeptouw nemen doorheen de hersenkronkels van de muze Odilia.
Patricia Portela over Odilia:
“We beogen een intieme relatie met iedereen van het publiek en zien onze jonge toeschouwers dan ook als een inzetbare groep, eerder dan een uniforme massa van kleine menselijke wezens. Vergelijk het met een onbekend land, waar we ons allemaal vreemd voelen, wanneer we er voor de eerste keer naartoe reizen. Als we van een volwassene niet verwachten dat ze een voorstelling van a tot z begrijpen, waarom zou dat voor kinderen dan wel zo moeten zijn? Waarom zouden we hen het volwassen avontuur in het vreemde land ontzeggen?”