Napolejong9+
In de schaduw van een vader

1827. De beroemde en beruchte keizer Napoleon Bonaparte is dood en begraven. Meneer Metternich, een Oostenrijks minister, heeft Europa netjes verdeeld en de landsgrenzen voor eens en altijd vastgelegd.

Napoleon heeft echter voor een troonsopvolger gezorgd: zijn zoon Frans, het adelaarsjong.
In Frankrijk is dit jongetje razend populair. Men noemt hem daar Napoleon II en velen verlangen hem op de keizerstroon. Maar Frans zit onder de hoede van meneer Metternich en zijn eigen moeder, ver weg in een Oostenrijkse burcht. Hij leidt er een geïsoleerd leven, enkel opgefleurd door liefdesbrieven.

Dan wordt Frans zestien jaar. Enkele droombeelden maken de keizerszoon in hem wakker. Zijn vleugels klapperen. Maar is hij wel in staat om de Franse troon te heroveren? En wat moet hij met zijn nieuwe hofdame waarop hij stiekem verliefd is?

Een voorstelling over vaderliefde, faalangst, groeipijn, fluisterachtige intriges en hoofse liefde.

Deze creatie is geïnspireerd op het waar gebeurde leven van Napoleon II, een totale onbekende in de geschiedenis, en op L'Aiglon, een treurspel van Edmond Rostand. Hij schreef het stuk in 1900 en het werd jarenlang opgevoerd met Sarah Bernhardt in de titelrol.

Wat vond je van Napolejong? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
TEKST EN REGIE Jo Roets SPEL Marnick Bardyn, Elke Dom, Gert Jochems, Lilian Keersmakers, Simone Milsdochter/Kristien Van pellicom ADVIES Greet Vissers MUZIEK John Gilbert Colman KOSTUUMS Mieja Hollevoet DECOR Mieja Hollevoet en Jo Roets LICHT Mark Claeys