Naar Macbeth [8+] 8+

Macbeth van William Shakespeare is wellicht een van de meest dramatische theaterteksten uit de geschiedenis. Bovennatuurlijke verschijningen en voorspellingen, de honger naar macht, het wantrouwen en de wanhoop, de uiteindelijke strijd tussen goed en kwaad vormen de ingrediënten van deze tragedie.

In dit project bekijken we Macbeth door de ogen van veertien jongeren. Hun vragen en commentaar brengen deze tragedie op een werelds niveau. Waarom tolereren zoveel mensen zolang de gruwel van een lepe tiran? Hoe komt hij erbij zijn eigen vrienden te doden? Heeft dan niemand zijn leugens en verzinsels door?

Macbeth, een stuk uit 1606, gespeeld en becommentarieerd door de groep kinderen waarmee Lucas Vandervost eerder de productie "Het Offer" maakte.

Wat vond je van Naar Macbeth [8+] ? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
Blauw Vier en De kinderen van het Offer  |  REGIE Greet Vissers en Jo Roets SPEL Joachim Badenhorst, Sylvie Buermans, Eva Claessens, Barbara Costermans, Larie Denkens, Sigrid Dufraimont, Michaël Goris, Miek Hubzert, Nathalie Nuyens, Eva Tiquet, Jef Van Gestel, Jirka Van Haegenborgh, Soetkin Verwilt (De kinderen van het Offer) MUZIEK John Gilbert Colman MUZIKANTEN John Gilbert Colman, Guido Schiffer, Rita Snijders DECOR William Phlips KOSTUUMS Lot Lemm LICHT Jef De Cremer
Affiche