De twaalfde nacht8+

Twelfth Night (1601) is een komedie over de liefde. Shakespeare amuseert zich kostelijk met de fratsen van zijn verliefde personages, maar laat de liefde ook de inspiratiebron zijn van wondermooi verwoorde verzuchtingen. Regisseur Jo Roets maakt een nieuwe tekst voor dit liefdessprookje en flirt in zijn enscenering met opera en dans.

De hertog Orsino kwijnt weg van liefdesverdriet na de afwijzing van de rijke en schone Olivia. Zij zegt dat ze zich zeven jaar lang wil wijden aan de nagedachtenis van haar dode broer, eigenlijk houdt ze niet van Orsino.

Cesario, de nieuwe knecht van Orsino, slaagt waar anderen faalden. Hij mag Olivia de liefdesboodschappen van zijn baas overbrengen. Maar Orsino weet niet dat het eigenlijk de charmes van de knecht zijn die Olivia hebben vermurwd. Ceasario zit in een lastig parket: hij heet eigenlijk Viola en is een vermomde edeldame, smoorverliefd op Orsino.

De poppetjes gaan helemaal aan het dansen als Viola's broer, Sebastiaan, in dezelfde stad aankomt. Het meisje in mannenkleren en haar tweelingbroer lijken als twee druppels water op elkaar. De misverstanden stapelen zich op...

Wat vond je van De twaalfde nacht? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
Coproductie met ro theater  |  TEKST Jo Roets NAAR William Shakespeare REGIE Jo Roets DRAMATURGIE Bart Van den Eynde MUZIKALE LEIDING/COMPOSITIE Wim Selles CHOREOGRAFIE Sassan Saghar Yaghmai DECORONTWERP Thomas Rupert KOSTUUMONTWERP Ilse Vandenbussche LICHTONTWERP Marc Heinz SPEL Tom van Bauwel, Sanneke Bos, Gert Jochems, Jur van der Lecq, Tibor Lukács, Rogier Philipoom, Katrin Verrydt, Lies Visschedijk ZANG Jacqueline Janssen, Maaike Kitslaar, Johan Lippens