Andere stemmen, andere kamers11+
Naar de roman van Truman Capote

"Andere stemmen, andere kamers" is de debuutroman van de beroemde Amerikaanse schrijver Truman Capote. Het is een autobiografie over een jongen die volwassen wordt. Een verhaal geschreven als een droom ­ of een nachtmerrie?

Joël Harrison Knox is dertien als zijn moeder sterft. Tot zijn verwondering krijgt hij een brief van zijn vader, Edward Sansom, die hem vraagt bij hem te komen wonen. Joël heeft zijn vader nooit eerder gezien. Hij neemt afscheid van zijn tante en begeeft zich naar de Landing, een desolaat huis op een verre, afgelegen plek, Noon City?

Daar maakt Joël kennis met Randolph, de eigenaar van het huis; Amy, zijn hysterische nicht en Zoo, de kokkin. Ook Idabel en Florabel, tweelingmeisjes die in een nabijgelegen boerderij wonen, hangen voortudrend rond in de Landing.

Ondanks de brief en Joëls vragen, blijft zijn vader geheimzinnig onvindbaar. Deze zoektocht wordt een moeizaam gevecht met de wereld der volwassenen.

Wat vond je van Andere stemmen, andere kamers? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
TEKST Greet Vissers en Jo Roets NAAR Truman Capote REGIE Greet Vissers SPEL Muriel Bats, Frank Dierens, Jo Roets, Gretl Van Ourti en Maud Verlynde VORMGEVING Renée Zonnevylle, Cees Landsaat MUZIEK John Gilbert Colman LICHT Marc Claeys, An Bastijns