A100016+

Wat is democratie volgens jongeren? En wat is discriminatie? Hoe denken ze over de mobiliteit in de stad? Hoe staan ze tegenover de klimaatsverandering? Wat vinden ze van het armoedebeleid in hun stad?

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 organiseren hetpaleis, Laika en De Nwe Tijd op 26 september 2018 een jongerentop op en rond het Theaterplein in Antwerpen. Duizend jongeren gaan die dag met elkaar in debat over thema’s als klimaat, armoede, discriminatie, mobiliteit en democratie. Nadien laten ze hun stem horen aan de kopstukken van de gemeentelijke politiek.

Als voorbereiding op deze A1000 trokken theatermakers Simon De Vos en Eva De Baets samen met dramaturg Mieke Versyp naar verschillende Antwerpse scholen met een mini-A1000. Experten als Dave Sinardet, Nic Balthazar en Bea Cantillon gingen er in dialoog met de jongeren. Vervolgens vertaalden de jongeren hun visies in een artistiek ‘commentaar’ – een fotoreeks, videoreportage, speech, spoken word ... - dat op 26 september gepresenteerd wordt.

Een volledig verslag in woord en beeld van de A1000 op woensdag 26 september en het voorbereidende traject lees je op: https://www.spothetpaleis.be/spot/a1000/

Wat vond je van A1000? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar