Kookworkshop Sien Vanmaele 

In 2020 gaat Sien Vanmaele, die reeds langer door Laika gecoacht wordt, een onderzoekstraject aan waarin ze een antwoord zoekt op de vraag: "Kan ik via koken de wereld redden?" Tijdens verschillende residenties zal ze telkens een aspect van voeding onderzoeken. Via kleine toonmomenten - onder de noemer van workshops - zal ze het publiek meenemen in haar onderzoek.

#1 - kombucha

In een eerste deel onderzocht Sien samen met Rani Decock micro-organismen in kombucha die symbiotisch samenleven en toonden ze hun bevindingen tijdens Winterkaravaan 2019.

#2 - lockdown/groetenfermentatie

Het tweede onderzoek vindt noodgedwongen vanuit quarantaine plaats. Vanuit haar keuken probeert Sien verbinding te zoeken met de buitenwereld. Met een virtuele mini food performance probeert ze de angst voor de coronapandemie te overwinnen en met haar recepten voor groentefermentatie te troosten.

#3 - zeewier en zilte planten

In een derde deel brengt Sien de zee naar je keuken. Ooit al eens gehoord van zeesla, blaasjeswier, vingerwier, ijskruid of zeeaster? De wondere wereld van de diepe zee herbergt nog steeds veel geheimen. Wetenschappers beweren dat deze planten de voeding van de toekomst kunnen worden. Sien trekt op onderzoek in zee & duin en neemt je mee naar de diepste oceanen. Ze leert je via een theatrale kookworkshop voor te bereiden op de toekomst.

Wat vond je van Kookworkshop Sien Vanmaele? Laat je reactie achter!
Naam
E-mailadres (niet verplicht)
Reactie
Gelieve de verplichte velden in te vullen.
Je reactie is verzonden.

Klaar
In samenwerking met KAAP & Laika